The required quality controls for the industrial production of beer in can filling department with the lean manufacturing approach - Comparison with the required controls in conventional production

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository of the Hellenic Open University
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Thesis (EN)

2017 (EN)
Οι απαραίτητοι έλεγχοι ποιότητας στη βιομηχανία παραγωγής ζύθου στο τμήμα εμφιάλωσης με τη μέθοδο της χρήσης ελαχίστων πόρων - Σύγκριση με τους απαραίτητους ελέγχους στη συμβατική παραγωγή
The required quality controls for the industrial production of beer in can filling department with the lean manufacturing approach - Comparison with the required controls in conventional production

Μπουρδάρα, Χριστίνα

Κωστόπουλος, Βασίλειος
Μαυροειδής, Βασίλειος

Εικόνες 17, Πίνακες 2, Σχήματα 5
Στην παρούσα εργασία μελετάται η ανάπτυξη τεχνικών για αποτελεσματική παραγωγή με χρήση ελαχίστων πόρων ή διαφορετικά με αποφυγή κάθε είδους σπατάλης που δεν προσδίδει αξία στο προϊόν. Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο κεφάλαιο αναφέρεται ο ορισμός της λιτής παραγωγής και γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τη στιγμή που εμφανίστηκε η σκέψη της λογικής των ελαχίστων πόρων και το πως αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Στο 2ο κεφάλαιο παρουσιάζεται όλη η ιδεολογία της λιτής παραγωγής, χωρισμένη σε 25 υποκατηγορίες που αντιστοιχούν σε διάφορες τεχνικές βελτίωσης που αφορούν όλους τους τομείς που εμπλέκονται σε μια παραγωγική διαδικασία και ενώνοντας αυτές τις τεχνικές δημιουργείται ένα σύστημα βελτίωσης, που το ένα καλύπτει το άλλο και όλα σχετίζονται. Στο 3ο κεφάλαιο καταγράφεται η εφαρμογή των τεχνικών της παραγωγής ελαχίστων πόρων σε εργοστάσιο παραγωγής ζύθου στο τμήμα εμφιάλωσης του ζύθου, από τη στιγμή της παραλαβής των πρώτων υλών (ζύθου, κουτιών, καπακιών) μέχρι την ολοκλήρωση έτοιμων προϊόντων σε πακέτα. Σε κάθε τεχνική αναφέρονται εφαρμογές στην πράξη. Στο 4ο κεφάλαιο γίνεται σύγκριση της εφαρμογής λιτής παραγωγή σε σχέση με τη συμβατική παραγωγή, όπου δε εφαρμόζεται η χρήση των ελαχίστων πόρων. Η σύγκριση γίνεται για κάθε τεχνική. Στο 5ο κεφάλαιο αναφέρονται τα γενικά συμπεράσματα και οι ωφέλειες που προκύπτουν από ένα σύστημα βελτίωσης, όπως είναι η λιτή παραγωγή.
This thesis studies the development of techniques for efficient production by utilizing the minimal resources possible or by avoiding any form of waste that does not add up value to the product. Specifically, in the 1st chapter we find the definition of lean manufacturing and go on to trace back its history from the point when the idea of a minimal resources philosophy was conceived to how it developed and evolved into its present day form. In the 2nd chapter we have an exposition of the whole philosophy that underlies lean manufacturing, divided into 25 subcategories that correspond to different improvement techniques that appertain to all the areas that make up the manufacturing process and by combining all these different techniques we get an improvement system, where one technique completes the next and all correspond to one another. The 3rd chapter records the implementation of minimal resources manufacturing in a brewery factory, in the beer canning department, from the point when raw materials (beer, cans, caps) are picked up untill the end products are complete in packs. In the 4th chapter we have the juxtaposition of lean manufacturing implementation against conventional manufacturing lacking minimal resources techniques. We go on to compare the two manufacturing methods against each technique separately. In the 5th chapter we find the conclusions that were drawn and the benefits that can be achieved by implementing an improvement system such as lean manufacturing.

Διπλωματική Εργασία / Thesis

waste
techniques
εφαρμογή
implementation
lean manufacturing
σπάταλη
λιτή παραγωγή
Παραγωγή ελαχίστων πόρων
τεχνικές

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (EL)
Hellenic Open University (EN)

Greek

2017-10-10T10:36:18Z
2017-09-30


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο / Hellenic Open University

0
3
162



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)