Business actions to exploit food industry wastes in the frame of development and productive reconstruction in local and national level

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository of the Hellenic Open University
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Thesis (EN)

2017 (EN)
Επιχειρηματικές δράσεις αξιοποίησης αποβλήτων του κλάδου τροφίμων στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο
Business actions to exploit food industry wastes in the frame of development and productive reconstruction in local and national level

Μόσχου, Αργυρούλα

Παπαναστασίου , Δημήτριος
Φουρνιώτης, Νικόλαος

Πίνακες 4, αναφορές σε Συνέδρια 3.
The works' object is waste from the food industry (from production to consumption, and especially from agricultural waste to food packaging). It also extends to management modes: Best Available Techniques (BAT), and business action recommendations. Management is proving significant as a guideline for all relevant sectors firstly to reduce the volume of waste to landfills and waste residues to landfill sites (solving the chronic problem of landfill sites). Secondly, food waste has the same nutrients as foods of varying proportions. Thirdly, for the development and / or production of new consumer goods, whether or not foodstuffs (with a cyclical economy and secondary raw materials) to exploit the aforementioned nutrients. The work has highlighted the need to apply all BAT according to the size of industrial units and type of products and waste produced, as well as recommendations for BAT (new food, feed, composting, biofuels). It also emerged (primary economic sector) that it has the potential for developmental reconstruction. Finally, proposals for entrepreneurship and entrepreneurial action have emerged for the secondary economic waste processing sector. And as food processing creates jobs, so waste processing creates similar jobs in the context of a productive rebuilding.
Η εργασία έχει ως αντικείμενο τα παραγόμενα απόβλητα βιομηχανικού κλάδου τροφίμων (από την παραγωγή ως και την κατανάλωση, δηλαδή από Αγροτικά Απόβλητα ως συσκευασίες τροφίμων). Ακόμη επεκτείνεται σε τρόπους διαχείρισης: Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές (ΒΔΤ), και συστάσεις επιχειρηματικής δράσης. Η διαχείριση αποδεικνύεται σημαντική ως κατεύθυνση προσανατολισμού για όλους τους σχετικούς κλάδους πρώτον για την μείωση όγκου αποβλήτων προς ΧΥΤΑ και υπολείμματα αποβλήτων προς ΧΥΤΥ (επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα εξεύρεσης χώρων ΧΥΤΑ). Δεύτερον, τα απόβλητα τροφίμων έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τα τρόφιμα διαφορετικής συνήθως αναλογίας. Τρίτον για την αξιοποίηση ή/και παραγωγή νέων καταναλωτικών αγαθών, εδώδιμα ή μη (με συνδρομή κυκλικής οικονομίας και δευτερογενών πρώτων υλών) προς εκμετάλλευση προαναφερθέντων θρεπτικών ουσιών. Από την εργασία προέκυψε η ανάγκη εφαρμογής όλων των ΒΔΤ ανάλογα μεγέθους βιομηχανικών μονάδων και είδος παραγόμενων προϊόντων και αποβλήτων αλλά και συστάσεις προτροπής και επιλογής ΒΔΤ (νέα τρόφιμα, ζωοτροφές, κομποστοποίηση, βιιοκαύσιμα). Προέκυψε επίσης (πρωτογενής οικονομικός τομέας) πως έχει δυνατότητα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης. Τέλος, προέκυψαν προτάσεις επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικής δράσης για τον δευτερογενή οικονομικό τομέα μεταποίησης αποβλήτων. Και όπως η μεταποίηση τροφίμων δημιουργεί θέσεις εργασίας έτσι και η μεταποίηση αποβλήτων δημιουργεί ανάλογες θέσεις εργασίας στα πλαίσια μιας παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Διπλωματική Εργασία / Thesis

τρόφιμα,
απόβλητα κλάδου τροφίμων,
Επιχειρήσεις,
ανάπτυξη,
παραγωγική ανασυγκρότηση

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (EL)
Hellenic Open University (EN)

Greek

2017
2017-10-10T11:33:49Z


Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο / Hellenic Open University

248 (με περιεχόμενα)
1
25



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)