Δημιουργία τελικού επεξεργαστή για τη διασύνδεση της ψηφιακής καθοδήγησης Sinumerik 810D του κέντρου κατεργασίας DMU50 με το CAD/CAM λογισμικό NX

 
This item is provided by the institution :

Repository :
Institutional Repository Technical University of Crete
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2016 (EN)

Δημιουργία τελικού επεξεργαστή για τη διασύνδεση της ψηφιακής καθοδήγησης Sinumerik 810D του κέντρου κατεργασίας DMU50 με το CAD/CAM λογισμικό NX (EL)

Τζιατζιος Δημητριος (EL)
Tziatzios Dimitrios (EN)

Πολυτεχνείο Κρήτης (EL)
Σταυρουλακης Γεωργιος (EL)
Μπιλαλης Νικολαος (EL)
Αντωνιαδης Αριστομενης (EL)
Technical University of Crete (EN)
Bilalis Nikolaos (EN)
Antoniadis Aristomenis (EN)
Stavroulakis Georgios (EN)

Το αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας έχει διττό στόχο. Αφενός, ο πρώτος στόχος είναι η εξοικείωση ενός αρχάριου χρήστη με τη διαδικασία της τριδιάστατης μοντελοποίησης καλουπιών και λοιπών εξαρτημάτων μικρής και μεσαίας πολυπλοκότητας χρησιμοποιώντας ένα παραμετρικό σύστημα CAD όπως αυτό της 9ης έκδοσης του λογισμικού ΝΧ της εταιρείας SIEMENS. Αφετέρου, ο δεύτερος στόχος είναι να καταστήσει κατανοητή στον χρήστη τη διαδικασία που απαιτείται για τη διασύνδεση των συστημάτων CAD και CAM του λογισμικού με το κέντρο κατεργασίας DMU50 eco της εταιρείας DMG Mori με σκοπό την παραγωγή των μοντέλων σε πραγματικό χρόνο. Το προαναφερθέν κέντρο κατεργασίας βρίσκεται στον χώρο του εργαστηρίου Μικροκοπής και Κατασκευαστικής Προσομοίωσης της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Συγκεκριμένα : στο 2ο κεφάλαιο πραγματοποιείται μία σύντομη αλλά ταυτόχρονα περιεκτική βιβλιογραφική έρευνα σχετικά με την προσθετική κατασκευή, τις αρχές που τη διέπουν, τις διαδικασίες παραγωγής, τις προσφερόμενες προσθετικές τεχνολογίες καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. το 3ο κεφάλαιο αποτελεί έναν αναλυτικό και συνάμα γρήγορο οδηγό έναρξης για την περιήγηση στα συστήματα CAD και CAM και το υποσύστημα Post Builder της 9ης έκδοσης του λογισμικού NX. στο 4ο κεφάλαιο παρατίθεται ο χρησιμοποιούμενος εργαστηριακός υλικοτεχνικός εξοπλισμός. στο 5ο κεφάλαιο παρουσιάζονται τόσο αναλυτικά όσο και συνοπτικά οι διαδικασίες μοντελοποίησης και προγραμματισμού της παραγωγής δύο ενδεικτικών καλουπιών με τις προσομοιώσεις των κύκλων κατεργασιών και τα τελικά παραχθέντα τεμάχια που προέκυψαν. στο 6ο κεφάλαιο παρουσιάζονται συνοπτικά οι διαδικασίες μοντελοποίησης και προγραμματισμού της παραγωγής κάποιων επιλεγμένων στοιχείων μηχανών με τις προσομοιώσεις των κύκλων κατεργασιών και τα τελικά παραχθέντα τεμάχια που προέκυψαν. στο 7ο κεφάλαιο αναφέρονται τα συμπεράσματα που συνήχθησαν με την περαίωση της εν λόγω εργασίας καθώς και κάποιες πιθανές προτάσεις για ενδεχόμενο μελλοντικό εμπλουτισμό της. (EL)

bachelorThesis

Βιομηχανικός σχεδιασμός (EL)
Βιομηχανική παραγωγή (EL)
Τεχνολογίες παραγωγής (EL)
CAD/CAM (EN)


Greek

2016


Πολυτεχνείο Κρήτης::Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (EL)
Technical University of Crete::School of Production Engineering and Management (EN)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)