Το ζήτημα της επαγγελματικής επανένταξης των πρώην καταδίκων: Θεωρητικές επισημάνσεις, ερευνητικά πορίσματα και κοινωνικές δράσεις

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Το ζήτημα της επαγγελματικής επανένταξης των πρώην καταδίκων: Θεωρητικές επισημάνσεις, ερευνητικά πορίσματα και κοινωνικές δράσεις (EL)

Νικολόπουλος, Γεώργιος Π.

Η επαγγελματική επανένταξη των πρώην καταδίκων συναρτάται με την κατάσταση στην αγορά εργασίας και τις κατευθύνσεις που ακολουθούν οι πολιτικές κοινωνικού ελέγχου. Στη σημερινή συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από την αποδυνάμωση του προνοιακού βραχίονα της αντεγκληματικής πολιτικής, η μεταχείριση των παραβατών προσανατολίζεται κυρίως στη διαχείριση της επικινδυνότητας τους. Εντούτοις, η εμπειρική έρευνα δείχνει ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να καλυφθεί το διαχειριστικό κενό που δημιούργησε η κρίση του ευρωπαϊκού προνοιακού μοντέλου. (EL)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών

Ελληνική γλώσσα

2016-03-09


EKKE (EN)

2241-8512
0013-9696
Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών; 2005: 118 Γ΄; 95-118 (EL)
The Greek Review of Social Research; 2005: 118 Γ΄; 95-118 (EN)

Copyright (c) 2016 Γεώργιος Π. Νικολόπουλος (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.