Η αξιολόγηση των «Προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι» μέσα από την οπτική των εργαζομένων σ' αυτά

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Η αξιολόγηση των «Προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι» μέσα από την οπτική των εργαζομένων σ' αυτά (EL)
Assessing the «Assistance at Home» projects through the employee's perspectives (EN)

Κανδυλάκη, Αγάπη
Τσαϊρίδης, Χαράλαμπος

Τα «Προγράμματα Βοήθειας στο Σπίτι», παρόλες τις επιμέρους ατέλειες που παρουσιάζουν, θα μπορούσαν να θεωρηθούν, αφενός, ως δομές πρωτοβάθμιας ολοκληρωμένης ιατρό-κοινωνικής φροντίδας για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ στην κοινότητα, οι οποίες συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων και, αφετέρου, ως κοινωνικές υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα σε νέους καποδιστριακούς δήμους στην περιφέρεια, όπου δεν υφίστανται άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Το άρθρο αυτό παρουσιάζει μία έρευνα αξιολόγησης των ΠΒΣ μέσα από την οπτική των εργαζομένων σε αυτά. Εκπονήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ύστερα από σχετικό αίτημα και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων στα ΠΒΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τη συμβολή του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του TEI Ηρακλείου Κρήτης. Η έρευνα αυτή διεξήχθη από τον Οκτώβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2006 σε τρεις περιοχές της ελληνικής περιφέρειας: στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Νομοί Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας), στο Νομό Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Νομό Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, μέσα σε κλίμα αγωνίας και αβεβαιότητας για τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων, επειδή πλησίαζε ο χρόνος λήξης της συγχρηματοδότησής τους από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). (EL)
«Assistance at Home» could be considered as a unit of inclusive primary health and social care to the elderly and the disabled. Especially in the new Kapodistrian Municipalities, the unit operates as a social services as well. This article presents an evaluation study of the 'Assistance at Home' Project in three Prefectures in Greece (Eastern Macedonia and Thrace, Achaia in Western Greece and Region of Heraklion in Crete, through the perspective of the people who work in the project. The research took place in a climate of anxiety and uncertainty regarding the survival of the project. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion


Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών

Ελληνική γλώσσα

2016-10-21


EKKE (EN)

2241-8512
0013-9696
Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών; 2008: 127 Γ'; 141-171 (EL)
The Greek Review of Social Research; 2008: 127 Γ'; 141-171 (EN)

Copyright (c) 2016 Αγάπη Κανδυλάκη, Χαράλαμπος Τσαϊρίδης (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.