Microalgae for high-value compounds and biofuels production

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας   

Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Microalgae for high-value compounds and biofuels production (EN)

Νερατζής, Ηλίας Θ. (EL)
Μάρκου, Γιώργος (EL)

journalArticle

2015-05-22T08:23:06Z
2015-05-22

2013-12


Microalgal biomass as feedstock for biofuel production is an attracting alternative to terrestrial plant utilization for biofuels production. However, today the microalgal cultivation systems for energy production purposes seem not yet to be economically feasible. Microalgae, though cultivated under stress conditions, such as nutrient starvation, high salinity, high temperature etc. accumulate considerable amounts (up to 60–65% of dry weight) of lipids or carbohydrates along with several secondary metabolites. Especially some of the latter are valuable compounds with an enormous range of industrial applications. The simultaneous production of lipids or carbohydrates for biofuel production and of secondary metabolites in a biorefinery concept might allow the microalgal production to be economically feasible. This paper aims to provide a review on the available literature about the cultivation of microalgae for the accumulation of high-value compounds along with lipids or carbohydrates focusing on stress cultivation conditions. (EN)
Biotechnology Advances (EN)


**N/A**-Τεχνολογία
Stress conditions
Ενώσεις υψηλής αξίας
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh92005993
http://lod.nal.usda.gov/105327
Χημική τεχνολογία
http://zbw.eu/stw/descriptor/10470-6
Microalgae
Μικροφυκών
Chemical technology
biorefining
Τεχνολογία
http://skos.um.es/unescothes/C00565
secondary metabolites
High-value compounds
Συνθήκες στρες
Technology
http://lod.nal.usda.gov/17502
Δευτερογενών μεταβολιτών
**N/A**-Χημική τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0734975013001250#

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
campus




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.