Studies of the mechanical properties and the fermentation behavior of double layer alginate-chitosan beads, using Saccharomyces cerevisiae entrapped cells

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας   

Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Studies of the mechanical properties and the fermentation behavior of double layer alginate-chitosan beads, using Saccharomyces cerevisiae entrapped cells (EN)

Νερατζής, Ηλίας Θ. (EL)
Δριχούτης, Πάνος (EL)
Λιούνη, Μαρία (EL)

journalArticle

2015-05-22
2015-05-22T08:54:07Z

2008-02


Double layer alginate beads coated with chitosan were constructed for the entrapment of yeast cells used in alcoholic fermentations. Several construction parameters of the beads were studied. Among these parameters were the composition of the inner and the outer layer, the initial cell loading, the concentration of chitosan in the coating solution. Improved bead behavior was noticed by the use of chitosan as a coating agent to double layer alginate beads. The mechanical strength and the stability of the beads were enhanced. The polyelectrolyte complex membrane of alginate–chitosan reduced significantly the leakage of the entrapped cells into the medium. The aim of this work was to define the optimal conditions for the construction of the double layer alginate beads coated with chitosan with the purpose of using them for the fermentation of carbohydrates. (EN)
World Journal of Microbiology and Biotechnology (EN)


Βιολογικές επιστήμες
Biological Sciences
Κύτταρα ζύμης παγίδευση
**N/A**-Μικροβιολογία
Microbiology
http://lod.nal.usda.gov/127348
**N/A**-Βιολογικές επιστήμες
Ζύμωση
Fermentation
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh87002577
Alginate-chitosan
Double layer beads
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85047829
Μικροβιολογία
http://skos.um.es/unescothes/C02502
Yeast cells entrapment
Saccharomyces cerevisiae
Αλγινικό-χιτοζάνη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11274-007-9467-7

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
campus




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.