Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Technological Educational Institute of Athens   

Αποθετήριο :
Ypatia - Institutional Repository   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Full characterisation of Crambe abyssinica Hochst (EN)

Ντουρτόγλου, Βασίλειος Γ. (EL)
Λαλάς, Σταύρος (EL)
Γκορτζή, Όλγα Γ. (EL)
Ντουρτόγλου, Ευθαλία (EL)
Αθανασιάδης, Βασίλειος (EL)

journalArticle

2015-05-22T13:36:47Z
2015-05-22

2012-12


This work was dedicated to reporting the full chemical and physical characterisation of Crambe abyssinica Hochst. seed oil. The oil from the seeds was extracted using n-hexane. The seeds contain about 30 % oil. Density, refractive index, colour, smoke point, viscosity, acidity, saponification value, iodine value, fatty acid methyl esters, the relative position of fatty acids in C1 and C3 carbon glycerol, sterols, tocopherols, peroxide value, E1%1cm at 232 nm, and the susceptibility to oxidation measured by the Rancimat method were determined. The oil was found to contain high levels of unsaturated fatty acids, especially C22:1 (63.77 %). The dominant saturated acid was C22:0 (2.14 %). The oil was also found to contain high levels of β-sitosterol (51.93 %), campestanol (21.98 %), and brassicasterol (12.35 %). α-, γ-, and δ-Tocopherols were detected up to levels of 7.67, 125.04, and 3.99 mg/kg, respectively. The induction period (at 110 °C and 20 l/h) of the oil was 8.83 h. The relative position of fatty acids in C1 and C3 position was as follows: linoleic 0.45 %, oleic 8.84 %, and erucic 90.72 %. The thermal profile of the oil presented a single peak at −20.94 °C. (EN)
Journal of the American Oil Chemists' Society (EN)


**N/A**-Φαρμακολογία
Relative position of fatty acids in triglycerides
Ευαισθησία στην οξείδωση
Βιοχημεία
Pharmacology
Biochemistry
**N/A**-Βιοχημεία
Θερμικό προφίλ
Thermal profile
http://skos.um.es/unescothes/C00386
Σχετική θέση των λιπαρών οξέων σε τριγλυκερίδια
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85128059
http://skos.um.es/unescothes/C02967
Χαρακτηρισμός του πετρελαίου
Sterols
Φαρμακολογία
Crambe abyssinica seed oil
Susceptibility to oxidation
Στερόλες
Λάδι σπόρου κράμβη abyssinica
Oil characterisation

Springer-Verlag (EN)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)

http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11746-012-2122-y

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
campus




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.