Seasonal trends in energy contents and storage substances of the mediterranean species Dittrichia viscosa and Thymelaea tartonraira

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
ΤΕΙ Αθήνας   

Αποθετήριο :
Υπατία - Ιδρυματικό Αποθετήριο   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Seasonal trends in energy contents and storage substances of the mediterranean species Dittrichia viscosa and Thymelaea tartonraira (EN)

Μπανίλας, Γεώργιος Π. (EL)
Μελετίου - Χρήστου, Μαρία-Σόνια (EL)
Διαμαντόγλου, Στέργος (EL)

journalArticle

2015-05-24
2015-05-24T09:11:51Z

1998-02


Environmental and Experimental Botany (EN)
The annual fluctuations of soluble sugars, lipids, starch and nitrogen content were determined in leaves, stems and roots of Dittrichia viscosa and Thymelaea tartonraira. The energy content of storage substances was calculated. Soluble sugars increased in all parts of both species during the summer while starch and total lipids decreased. The annual variations of lipids, total and protein-nitrogen and the energy content of storage substances differed between the leaves of the two species. In contrast, starch and soluble sugars showed similar annual fluctuations in the leaves of both species. During the periods of growth foliar nitrogen concentration was correlated with foliar soluble sugar and starch concentrations, but relationships varied with time and between species. The differences in leaf lifespan between species affected only the leaf storage contents and not the stem and root contents. A sink storage system may be functioning between stems and roots of both examined species. (EN)


Carbohydrates
Dittrichia viscosa
Βιολογία
Lipids
http://skos.um.es/unescothes/C02730
Biology
http://id.loc.gov/authorities/subjects/sh85020080
http://skos.um.es/unescothes/C00399
Nitrogen
http://skos.um.es/unescothes/C00112
**N/A**-Γεωργία
Άζωτο
**N/A**-Βιολογία
Υδατάνθρακες
http://lod.nal.usda.gov/34134
Agriculture
Λιπίδια
Γεωργία
Thymelaea tartonraira

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (EL)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0098847297000221#

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ηνωμένες Πολιτείες
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
campus




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.