This item is provided by the institution :

Repository :
Kallipos Repository
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2015 (EN)
Μαγείρεμα (EL)
Cooking (EN)

Αμπελιώτης, Κωνσταντίνος (EL)
Ampeliotis, Konstantinos (EN)

Γκούσια, Μαρία (EL)
Μποζιονέλος, Γαβριήλ (EL)
Τσιαδήμου, Αναστασία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Bozionelos, Gavriil (EN)
Kallipos (EN)
Tsiadimou, Anastasia (EN)
Gkousia, Maria (EN)

Το μαγείρεμα αποτελεί την πλέον απαραίτητη καθημερινή πράξη στον οικιακό χώρο.Σκοπός του κεφαλαίου είναι η παρουσίαση των σημαντικότερων τρόπων μαγειρέματος και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του καθενός. Στο κεφάλαιο αναλύονται η χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας, του ηλεκτρικού φούρνου και του φούρνου μικροκυμάτων. Εξηγούνται οι αρχές λειτουργίας του καθενός και αναλύεται η βέλτιστη επιλογή μαγειρέματος για τυπικές περιπτώσεις μαγειρέματος. (EL)
Cooking is the most important routine that takes place in the household. The aim of this chapter is to present to most important technologies of cooking, focusing on the advantages and disadvantages of each one. More specifically, the use of stoves and ovens is analysed along with conductive cooking and cooking via the microwaves. The basic principles of cooking are explained and the optimal cooking methods are presented, based on published case studies in the international literature. (EN)

learningMaterial
bookChapter

ΟΙΚΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ (EL)
ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ (EL)
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (EL)
ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (EL)
Cooking (EN)
Best Practices (EN)
Household Technology (EN)
Energy Savings (EN)
Heat Transfer (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015

ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ (EL)
GREECE EUROPE (EN)

Παρόν (EL)
contemporary times (EN)



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)