Η εξαγωγική δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές τροφίμων με πιστοποίηση Halal

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η εξαγωγική δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές τροφίμων με πιστοποίηση Halal (EL)

Παπαγρηγορίου, Ιωάννης (EL)

Χατζηδημητρίου, Ιωάννης (EL)

Electronic Thesis or Dissertation (EN)
Text (EN)

2018-05-24T05:25:59Z
2018 (EL)


Στην παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζεται και αναλύεται ο τομέας των τροφίμων Halal, καθώς και οι ευκαιρίες των ελληνικών εταιρειών τροφίμων να αποκτήσουν μερίδιο συμμετοχής στην διεθνή αγορά. Παρουσιάζονται όλοι οι ιδιαίτεροι ορισμοί καθώς και οι βασικές αρχές και οι ιεροί νόμοι που καθορίζουν τις διατροφικές συνήθειες του μουσουλμανικού πληθυσμού. Αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων Halal, γίνεται αναφορά στις περιοχές κλειδιά και στις αναδυόμενες αγορές με σκοπό την έναρξη των εμπορικών σχέσεων καθώς και ανάλυση των βασικότερων κατηγοριών τροφίμων. Παρουσιάζονται οι παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της αγοράς τροφίμων Halal καθώς και οι δυνατότητες, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που αναλαμβάνει μια επιχείρηση εάν αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στον συγκεκριμένο τομέα τροφίμων. Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά οι διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων Halal, τα συστατικά και οι πρώτες ύλες, οι εγκαταστάσεις, καθώς και οι μέθοδοι επεξεργασίας τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπα παραγωγής, τις θρησκευτικές συνήθειες και την παράδοση των μουσουλμάνων. Παρουσιάζονται οι τρόποι προβολής και προώθησης των τροφίμων Halal καθώς και οι τρόποι συσκευασίας, συντήρησης και μεταφοράς των μεταποιημένων προϊόντων. Τέλος, παρουσιάζονται οι δείκτες της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και γίνεται ανάλυση της εξαγωγικής δραστηριοποίησης του συγκεκριμένου κλάδου. Πάνω σε αυτή την βάση, παρουσιάζεται η προοπτική της εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα τροφίμων Halal, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ενώ παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδικασίες πιστοποίησης Ηalal των παραγόμενων προϊόντων. (EL)
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018. (EL)
Made available in DSpace on 2018-05-24T05:25:59Z (GMT). No. of bitstreams: 2 license_rdf: 701 bytes, checksum: 42fd4ad1e89814f5e4a476b409eb708c (MD5) PapagrigoriouIoannisMsc2018.pdf: 2200122 bytes, checksum: e791c092ce76549f14f27e145a3a98b8 (MD5) Previous issue date: 2018-03-15 (EN)
Approved for entry into archive by Papabramidou Lisa ([email protected]) on 2018-05-24T05:25:59Z (GMT) No. of bitstreams: 2 license_rdf: 701 bytes, checksum: 42fd4ad1e89814f5e4a476b409eb708c (MD5) PapagrigoriouIoannisMsc2018.pdf: 2200122 bytes, checksum: e791c092ce76549f14f27e145a3a98b8 (MD5) (EN)
Submitted by Papagrigoriou Ioannis ([email protected]) on 2018-05-24T02:59:06Z No. of bitstreams: 2 license_rdf: 701 bytes, checksum: 42fd4ad1e89814f5e4a476b409eb708c (MD5) PapagrigoriouIoannisMsc2018.pdf: 2200122 bytes, checksum: e791c092ce76549f14f27e145a3a98b8 (MD5) (EN)


Τρόφιμα με πιστοποίηση Halal (EL)
Εξαγωγική δραστηριοποίηση (EL)
Βιομηχανία τροφίμων (EL)

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (EL)

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες (EL)

CC0 1.0 Παγκόσμια
http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.