Αξιολόγηση της ποιότητας της πρακτικής άσκησης του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Αξιολόγηση της ποιότητας της πρακτικής άσκησης του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (EL)

Γκούσκου, Ιωάννα-Ελένη
Χατζηγεωργίου , Κωνσταντίνος

Πετρίδης , Δημήτριος

bachelorThesis

2016-06-01
2025-05-06T07:38:49Z


Το περιεχόμενο της παρούσης εργασίας, αφορά την αξιολόγηση της ποιότητας της πρακτικής άσκησης, που διεξάγεται από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, στα πλαίσια των σπουδών τους. Η διερεύνηση αυτή πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια στατιστικών μεθόδων ανάλυσης δεδομένων, τα οποία συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων. Τα παραπάνω, ανατέθηκαν προς συμπλήρωση στους ασκούμενους, στους επόπτες καθηγητές καθώς και στους διάφορους φορείς απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε δίνοντας βαρύτητα σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σημεία, των οποίων τα αποτελέσματα δίνουν την γενικότερη εικόνα του θεσμού. Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους, είναι η ανταπόκριση των φοιτητών στην πρακτική άσκηση. Δηλαδή, το ενδιαφέρον και η σοβαρότητα με την οποία την αντιμετωπίζουν. Ακόμη, το επίπεδο αξιοποίησης αλλά και χρησιμότητας των γνώσεων που λαμβάνουν οι φοιτητές μέσα από την σπουδή τους, αλλά και οι νέες γνώσεις που αποκόμισαν στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, αποτελούν βασικό κριτήριο επιτυχίας. Οι φιλοδοξίες, οι βλέψεις αλλά και οι στόχοι των φοιτητών μετά τη απόκτηση του πτυχίου, επίσης φανερώνουν σημαντικά στοιχεία για την μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Τέλος, διερευνήθηκαν οι αντιλήψεις των φοιτητών περί της επαγγελματικής τους αποκατάστασης και της θέσης τους στην αγορά εργασίας, ως Τεχνολόγοι Τροφίμων, αποτυπώνοντας έτσι όχι μόνο τον παλμό των φοιτητών αλλά και την οικονομική κατάσταση της Χώρας. (EL)

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (EL)
Alexander Technological Educational Institution of Thessaloniki. Department of Food Technology and Food Science (EN)

Πρακτική άσκηση (EL)
ΠΑ (EL)
Τμήμα Tεχνολογίας Tροφίμων (EL)
Αξιολόγηση ποιότητας (EL)
Γνώσεις (EL)
Φοιτητές (EL)
Department of Food Science and Technology (EN)
Students (EN)
Practical training (EN)
Quality assessment (EN)
Knowledge (EN)

ΔΙΠΑΕ

Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.