Διερεύνηση Ανταγωνιστικότητας Κλάδου Κονσερβοποιημένου Ροδάκινου

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Διερεύνηση Ανταγωνιστικότητας Κλάδου Κονσερβοποιημένου Ροδάκινου

Μαντοκούδης, Δημήτριος (EL)

Νόττα, Ουρανία (EL)

bachelorThesis
Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία (EL)
Bachelor thesis (EN)

2024-10-07T13:08:13Z
2020-12-15
2023-09-13T09:22:47Z


Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται η ανταγωνιστικότητα του κλάδου του κονσερβοποιημένου ροδάκινου μέσω πρωτογενών και δευτερογενών στοιχείων. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται εκτενώς η καλλιέργεια ροδάκινου στην Ελλάδα και δίνεται έμφαση στον κλάδο της κονσερβοποίησης. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η έννοια της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και δίνεται έμφαση στην ερμηνεία του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος μέσω «του διαμαντιού του Porter» που χρησιμοποιήθηκε για να διαμορφωθεί το ερωτηματολόγιο της έρευνας. Τα κυριότερα αποτελέσματα της επεξεργασίας των απαντήσεων 15 επιχειρήσεων του κλάδου έδειξαν ότι οι εταιρίες είναι πιστοποιημένες με διάφορα συστήματα ποιότητας. Οι συμμετέχοντες σχεδόν ομόφωνα αποφάσισαν πως η Ελλάδα έχει ως στρατηγικός πλεονέκτημα τη γεωγραφική της θέση αλλά και τις καιρικές συνθήκες ενώ θεωρούν πως η καλύτερη οργάνωση του κλάδου μπορεί να εκτινάξει θεαματικά τη θέση των ελληνικών επιχειρήσεων διεθνώς.
Μεταπτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών – Τμήμα Γεωπονίας (EL)


ανταγωνιστικότητα (EL)
καλλιέργεια ροδάκινου (EL)
ροδάκινα (EL)
Ελλάδα (EL)
επιχειρήσεις (EL)
κονσερβοποίηση (EL)

Greek

Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών – Τμήμα Γεωπονίας (EL)

Default License




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)