Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής και άλλες πυραμίδες

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Πυραμίδα μεσογειακής διατροφής και άλλες πυραμίδες (EL)

Καρανάσιου, Αικατερίνη (EL)

Δούκας, Χρήστος (EL)

Άλλο (EL)
other (EL)
Thesis (EL)
Other (EN)

2024-10-07T14:52:58Z
2018-02-28T12:10:14Z
2013-11-13T19:37:30Z (EL)


Πτυχιακή εργασία--Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας--Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας, 2007--αα1096 (EL)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και άλλες πυραμίδες. Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση λίπους και από υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων που βρίσκονται συνήθως στα δημητριακά, στο ψωμί, το ρύζι, στα φρούτα, στα λαχανικά, στο γάλα και τα γαλακτοκομικά. Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ενώ η κύρια μορφή λίπους που χρησιμοποιείται είναι το ελαιόλαδο. Η διατροφή αυτή ονομάστηκε έτσι γιατί χρησιμοποιείται από τους ευρωπαϊκούς λαούς της Μεσογείου δηλαδή Ισπανία, Αλβανία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει σ’ αυτές τις πέντε χώρες δείχνει ότι αυτό το είδος της διατροφής οδηγεί σε χαμηλά ποσοστά ασθενειών. Η εργασία αποτελείται συνολικά από τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι ομάδες τροφίμων της μεσογειακής διατροφής , στο κεφάλαιο δύο κάνει αναφορά στο ελαιόλαδο , στο τρίτο παρουσιάζει το κρασί και την ιστορία του κρασιού και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται και στις άλλες διατροφικές πυραμίδες . (EL)

Διατροφή (EL)
Κρέας (EL)
Διατροφικές συνήθειες (EL)
Μαγειρική, Μεσογείου (EL)
Τροφή (EL)

Διατροφή (EL)
Δημητριακά (EL)
Πυραμίδα διατροφής (EL)
Μεσογειακή διατροφή (EL)
Ελαιόλαδο (EL)

Greek


Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece (EL)
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα (EL)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)