Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή

Κωνσταντινίδη, Κερασούλα

Kontomanolis, Emmanouil
Κοντομανώλης, Εμμανουήλ

masterThesis

2019-07-24
2021-05-20T07:06:20Z


Η παρούσα εργασία έχει σαν σκοπό να μελετήσει τις έννοιες της εμπειρίας, του φυσιολογικού τοκετού, της καισαρικής τομής και να διερευνήσει τα συναισθήματα που βίωσαν οι γυναίκες σε έναν κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή. Τα αποτελέσματα της εργασίας καταδεικνύουν πως η μέθοδος VBAC κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος με τις γυναίκες που το έχουν επιχειρήσει να το υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Το γνωστικό υπόβαθρο της μεθόδου αυτής ολοένα και αναπτύσσεται καθιστώντας επιτακτική και την παράλληλη ανάπτυξη των μηχανισμών υποστήριξης των γυναικών. Στην ανάπτυξη αυτή, εξαιρετικής σημασίας κρίνεται η διεξαγωγή ανάλογων ερευνών, οι οποίες θα βασίζονται στη μελέτη των εμπειριών των γυναικών που έχουν προσπαθήσει VBAC και στα συναισθήματά τους.
Βιβλιογραφία : σ. 36-39
39 σ.


Normal childbirth
Φυσιολογικός τοκετός
Καισαρική τομή
Caesarian section
Vaginal birth after cesarean
Τοκετός
Childbirth

Ελληνική γλώσσα

duth
Τμήμα Ιατρικής


http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
free




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.