Η συμβολή της μαγνητικής τομογραφίας στην μελέτη του υποθάλαμο - υποφυσιακού άξονα στο παιδί: καθορισμός του φυσιολογικού ύψους της υπόφυσης ανάλογα με την ηλικία και έρευνα σε ιδιοπαθή ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1993 (EL)

Η συμβολή της μαγνητικής τομογραφίας στην μελέτη του υποθάλαμο - υποφυσιακού άξονα στο παιδί: καθορισμός του φυσιολογικού ύψους της υπόφυσης ανάλογα με την ηλικία και έρευνα σε ιδιοπαθή ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης (EL)

Αργυροπούλου, Μαρία (EL)

Μουτσόπουλος, Χαράλαμπος (EL)
Αργυροπούλου, Μαρία (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ 60 (8 ΜΗΝΩΝ - 21 ΕΤΩΝ) ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ Μ.Τ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΦΥΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΦΥΣΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΣΕ 41 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΙΔΙΟΠΑΘΗ ΥΠΟΦΥΣΙΑΚΟ ΝΑΝΙΣΜΟ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΘΑΛΑΜΟ-ΥΠΟΦΥΣΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΣΤΗΝ Μ.Τ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Μ.Τ ΔΙΑΚΡΙΝΑΜΕ 2ΟΜΑΔΕΣ: 1) ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΘΑΛΑΜΟ- ΥΠΟΦΥΣΙΑΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ2) ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΧΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΦΥΣΗΣ (PSIS). ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ(PSIS) Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΕΝΟΥΠΟΦΥΣΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. (EL)

doctoralThesis

- (EL)


Ελληνική γλώσσα

1993


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.