Αυτοάνοσες εκδηλώσεις και μονοκλωνική εξεργασία στη Β λεμφοκυτταρική νεοπλασία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1990 (EL)

Αυτοάνοσες εκδηλώσεις και μονοκλωνική εξεργασία στη Β λεμφοκυτταρική νεοπλασία (EL)

Κατσίκης, Παναγιώτης Δ. (EL)

Κατσίκης, Παναγιώτης Δ. (EL)
Μουτσόπουλος, Χαράλαμπος (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)
Σιαμοπούλου-Μαυρίδου, Αντιγόνη
-

ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ Η ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΗ ΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑΣΤΗ Β-ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ ΣΤΟ 72% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΜΗ HODGKIN ΛΕΜΦΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 31% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΜΦΟΓΕΝΗ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΕΣ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥΣ. Η ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥΗ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ. ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗΑΥΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΙΔΙΟΤΥΠΟΙ ΚΑΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΟΣ IGMK ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN'S. ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ WALDENSTROM, ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΘΡΙΤΙΔΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ 30%, 62% ΚΑΙ 27% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΗ ΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ SJOGREN. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Β- ΛΕΜΦΩΚΥΤΤΑΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΠΙΘΑΝΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΓΚΟΓΕΝΕΣΗΣ.

doctoralThesis

Αυτοανοσία (EL)


Ελληνική γλώσσα

1990


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής. Τμήμα Ιατρικής (EL)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.