Ανοσοφαινοτυπικά χαρακτηριστικά και έκφραση ογκογονιδίων - ογκοκατασταλτικών γονιδίων κακοηθών όγκων των μαλακών μορίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1997 (EL)

Ανοσοφαινοτυπικά χαρακτηριστικά και έκφραση ογκογονιδίων - ογκοκατασταλτικών γονιδίων κακοηθών όγκων των μαλακών μορίων (EL)

Πειραματική μελέτη σε επίμυες

Νόνη, Αφροδίτη Β. (EL)

Νόνη, Αφροδίτη Β. (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Τομέας Μορφολογικός - Κλινικοεργαστηριακός Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής (EL)
Αγνάντη, Νίκη (EL)
Χατζής, Ιωάννης

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΣΟΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΕΠΙΜΥΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΝΖΟΠΥΡΕΝΙΟΥ, ΚΑΚΟΗΘΩΝ ΜΕΣΕΓΧΥΜΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΓΚΟΓΟΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΟΓΚΟΓΟΝΙΔΙΟΥ Ρ53, ΣΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 75 ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ (WISTAK RATS), ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΝΕΘΗΚΕ ΥΠΟΔΟΡΙΩΣ, ΣΤΗ ΡΑΧΑΙΑ ΧΩΡΑ, 10,08 MGR ΒΕΝΖΟΠΥΡΕΝΙΟ. δΝΑΣ ΣΥΜΠΑΓΗΣ, ΚΑΛΑ ΠΕΡΙΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΗΤΑΝ ΨΗΛΑΦΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 80-100 ΗΜΕΡΕΣ, ΣΕ 70 ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΥΡΙΩΝ, ΖΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ, Η ΑΝΟΣΟΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΒΙΔΙΝΗΣ-ΒΙΟΤΙΝΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΟΜΕΣ ΑΥΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ Η ΠΟΛΥΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΙ ΟΓΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΣΕ ΣΑΡΚΩΜΑΤΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΥΨΗΛΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ, ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΤΟΥΣ ΜΕ ΛΕΙΟΜΥΟΣΑΡΚΩΜΑ, ΠΕΡΙΚΛΕΙΩΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΠΟΥ ΕΘΕΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΡΚΩΜΑΤΑ. ΣΕ 37 ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ο ΑΝΟΣΟΙΣΤΟΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΔΕΙΞΕ,ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΓΚΟΙ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΒΙΜΕΝΤΙΝΗ, ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΗ (MSA) ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α-ΑΚΤΙΝΗ ΤΩΝ ΛΕΙΩΝ ΜΥΙΚΩΝ ΙΝΩΝ (SMA). ΕΠΙΣΗΣ, 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΘΕΤΙΚΗΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ Κ-ΤΑΣ Ρ21, 37 ΣΤΗΝ Η-ΤΑΣ Ρ21, 41 ΣΤΗΝ PAU-ΤΑΣ Ρ21 ΚΑΙ 14 ΣΤΗΝ Ρ53. Η ΥΠΕΡΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ Η-ΤΑΣ Ρ21 ΚΑΙ PAU-ΤΑΣ Ρ21 ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ. (ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ) (EL)

doctoralThesis

Αγκογονίδια


Ελληνική γλώσσα

1997


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Τομέας Μορφολογικός - Κλινικοεργαστηριακός Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.