Συγκριτική μελέτη επιπέδων Pb σε επίτοκες και νεογνά αστικών και αγροτικών περιοχών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Ολυμπιάς
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1991 (EL)

Συγκριτική μελέτη επιπέδων Pb σε επίτοκες και νεογνά αστικών και αγροτικών περιοχών (EL)

Ντούσιας, Βασέλειος Σ. (EN)

Καραγιάννης, Μιλτιάδης (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
Ντούσιας, Βασέλειος Σ. (EN)
Λώλης, Δημήτριος
-

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΒ ΣΕ 120 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΑΠ'ΑΥΤΑ ΤΑ 50 ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΕΛΕΙΟΜΗΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΦΛΕΒΙΚΗ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Α' ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ 50 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 20 ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΛΕΙΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Β.Δ. ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΒΟΛΤΑΜΕΤΡΙΑΣ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΦΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ (BLANK). Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ MG/DL. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ STUDENTS T-TEST, ΛΗΦΘΗΚΕ ΔΕ ΣΑΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΤΙΜΗ ΓΙΑ Ρ<0,01. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΡΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΒ ΜΗΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΡΒ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΠΟΥ ΟΙΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ. ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΒ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΔΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΒ ΠΟΥ ΒΡΙΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΚΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙΟ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΡΒ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ, ΑΣΚΕΙ ΔΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΒ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ. (EL)

doctoralThesis

Αμνιακό υγρό (EL)


Ελληνική γλώσσα

1991


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.