Ανοσοϊστοχημική μελέτη της έκφρασης των οιστρογονικών υποδοχέων στους όγκους των ωοθηκών με μονοκλωνικά αντισώματα (με τη μέθοδο Αβιντίνης - Βιοτίνης)

 
This item is provided by the institution :
University of Ioannina
Repository :
Repository of UOI Olympias
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
sharePhD thesis (EN)

1990 (EN)
Ανοσοϊστοχημική μελέτη της έκφρασης των οιστρογονικών υποδοχέων στους όγκους των ωοθηκών με μονοκλωνικά αντισώματα (με τη μέθοδο Αβιντίνης - Βιοτίνης) (EL)

Αδαμόπουλου, Σπύρου (EL)

Νακοπούλου, Λυδία (EL)
Αδαμόπουλου, Σπύρου (EL)
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)
-

ΜΕΛΕΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΣΟΙΣΤΟΧΗΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΒΙΝΤΙΝΗΣ-ΒΙΟΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ ΣΕ ΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ ΑΠΟ 71 ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 6 ΜΗ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΥΣΤΕΙΣ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ. ΟΙ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ (ER) ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ 35% ΤΩΝ ΚΥΣΤΑΔΕΝΩΜΑΤΩΝ, ΣΤΟ 67% ΤΩΝ ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΩΝ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 66% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΟ 67% ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΔΕΣ- ΣΤΡΩΜΑ, ΣΤΟ 29% ΤΩΝ ΟΓΚΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΚΥΣΤΕΙΣ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ER ΟΓΚΟΙ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΟΡΩΔΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ER, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΟΙΣΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΜΕΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ER ΣΕ ΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΙΚΩΝ ΟΓΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ER ΤΟΥΣ. (EL)

doctoralThesis

Ανοσοϊστοχημεία (EL)

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (EL)
University of Ioannina (EN)

Greek

1990


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Σχολή Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής (EL)*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)