Τροφικές προτιμήσεις του Tribolium confusum και ανάπτυξή του σε συστατικά ιχθυοτροφών

This item is provided by the institution :
University of Thessaly   

Repository :
University of Thessaly Institutional Repositoty   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Τροφικές προτιμήσεις του Tribolium confusum και ανάπτυξή του σε συστατικά ιχθυοτροφών (EL)

Λαδογιάννης, Γεώργιος (EL)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (EL)
Σταμόπουλος, Δημήτρης Κ. (EL)

bachelorThesis (EN)

2009
2015-01-05T21:44:31Z


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής διατριβής ήταν να μελετηθεί η ανάπτυξη του Tribolium confusum (Coleoptera: Tenebrionidae) σε συστατικά ιχθυοτροφών. Το Tribolium confusum είναι έντομο που προσβάλλει κατά κύριο λόγο άλευρα και όχι ολόκληρους σπόρους. Προσβάλλει αλεύρι σίτου, καλαμποκιού και σόγιας που αποτελούν σημαντικά συστατικά των ιχθυοτροφών. Για να μελετηθεί η ανάπτυξη και η ωοτοκία του εντόμου έγιναν 2 πειράματα διπλής επιλογής (2-choice tests) και μη επιλογής (no-choice tests). Στο πρώτο πείραμα που πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιήθηκαν ως τροφές αλεύρι σίτου και αλεύρι σόγιας, ενώ στο δεύτερο μείγματα αλευριού σίτου, καλαμποκιού και σόγιας. Η εκτροφή και η συντήρηση των εντόμων έγινε σε ειδικούς επωαστικούς κλιβάνους με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και υγρασία. Μετά το πέρας των πειραμάτων καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα έντομα προτιμούν περισσότερο το αλεύρι σίτου για ανάπτυξη και από τα μείγματα αλευριών, το αλεύρι σόγιας + αλεύρι καλαμποκιού. (EL)


ΕΝΤΟΜΑ, ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ -- ΜΕΛΕΤΗ (EL)
ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΑ (EL)
ΤΡΟΦΗ -- ΕΡΕΥΝΑ (EL)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σχολή Γεωπονικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος. (EL)

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (EN)
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
free (EN)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)