Εφαρμογή της γραμμικής παλινδρόμησης για τη μελέτη περιοχών που έχουν υποστεί διαχρονικές μεταβολές με τη χρήση δορυφορικών εικόνων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας   

Αποθετήριο :
Ιδρυματικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Εφαρμογή της γραμμικής παλινδρόμησης για τη μελέτη περιοχών που έχουν υποστεί διαχρονικές μεταβολές με τη χρήση δορυφορικών εικόνων (EL)

Περάκης, Κωνσταντίνος (EL)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (EL)

report (EN)

1996
2015-09-24T07:54:19Z


Η χρήση διαφορετικών συνδυασμών φασματικών καναλιών του δορυφόρου SPOT, δείχνει, σύμφωνα με την εργασία αυτή, ότι η μέθοδος της γραμμικής παλινδρόμησης, όταν εφαρμόζεται στο 2ο κανάλι του δορυφόρου βοηθά στον εντοπισμό διαχρονικών στατιστικά σημαντικών μεταβολών σε πολεοδομικά συγκροτήματα, ενώ όταν εφαρμόζεται σε συνδυασμό του 2ου και του 3ου καναλιού - δείκτης βλάστησης - χωροθετεί τις στατιστικά σημαντικές αλλαγές σε δασικές και αγροτικές περιοχές. (EL)

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗΣ (EL)
ΕΡΕΥΝΑ (EL)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. (EL)

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (EN)
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
free (EN)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.