Toggle navigation
Αναζήτηση
Πλοήγηση
Τύποι τεκμηρίων
Επιστημονικά πεδία
Σχολές/Τμήματα/Ινστιτούτα
Φορείς
Συλλογές
Διαλειτουργικότητα
Σχετικά
Το έργο
Οδηγίες για αναζήτηση & πλοήγηση
Για φορείς
Ένταξη συλλογών
Προδιαγραφές ένταξης
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Επικοινωνία
ΕΛ
•
EN
ΚΑΙ
'Η
ΌΧΙ
×
Πληκτρολογήστε λέξη ή φράση
Σε όλα τα πεδία
Τίτλος
Δημιουργός/συντελεστής
×
+
ΚΑΙ
'Η
Tύπος τεκμηρίου
ΚΑΙ
'Η
Επιστημονικό πεδίο
ΚΑΙ
'Η
Σχολή/Τμήμα/Ινστιτούτο
ΚΑΙ
'Η
Χρονολογία
Φορέας / συλλογή
Υποδομές
ΕΚΤ e
Content
αποθετήρια
EKT
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
ΕΚΤ e
Publishing
ΕΚΤ e
Journals
ΕΚΤ e
Proceedings
+
Περισσότερα κριτήρια αναζήτησης
Λιγότερα κριτήρια αναζήτησης
Αναζήτηση
Καθαρισμός
Βοήθεια
Φίλτρα αποτελεσμάτων
Φίλτρα αποτελεσμάτων
Καθαρισμός
Tύπος τεκμηρίου
Διπλωματική εργασία
(33)
Διδακτορική διατριβή
(33)
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
(29)
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες
(13)
Αγροτική οικονομία και Πολιτική
(1)
Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
(2)
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
(19)
Βιοτεχνολογία τροφίμων
(2)
Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
(6)
Άλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες
(3)
Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων
(2)
Βιομηχανική Βιοτεχνολογία
(3)
Τεχνολογίες βιοδιεργασιών
(1)
Ιατρική και Επιστήμες Υγείας
(1)
Επιστήμες Υγείας
(1)
Δημόσια/περιβαλλοντική υγεία και Υγεία της εργασίας
(1)
Διατροφή και Διαιτολογία
(1)
Φυσικές Επιστήμες
(7)
Βιολογία
(5)
Βιοτεχνολογία
(1)
Βιοχημεία και Μοριακή βιολογία
(1)
Μικροβιολογία
(2)
Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
(2)
Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορική
(1)
Χημεία
(1)
Σχολή/Τμήμα/Ινστιτούτο
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
(33)
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής
(33)
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
(33)
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
(33)
Χρονολογία
2025 - 2029
(1)
2020 - 2024
(11)
2015 - 2019
(6)
2010 - 2014
(5)
2005 - 2009
(5)
2000 - 2004
(5)
Γλώσσα
Αγγλική γλώσσα
(14)
Ελληνική γλώσσα
(19)
Φορέας / συλλογή
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
(33)
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
|
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
(33)
Υποδομές
ΕΚΤ e
Content
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
(33)
1 - 30 από 33 τεκμήρια
Ταξινόμηση
Σχετικότητα με κριτήρια
Άυξουσα χρονολογία
Φθίνουσα χρονολογία
Βιοτεχνολογική παραγωγή 1,3-προπανοδιόλης, 2,3-βουτανοδιόλης και αιθανόλης κατά την αύξηση επιλεγμένων προκαρυωτικών στελεχών σε ανανεώσιμες πηγές άνθρακα Biotechnological production of 1,3-propanediol, 2,3-butanediol and ethanol, by selected bacterial strains cultivated on renewable carbon sources
Δημιουργός:
Metsoviti, Maria, Μετσοβίτη, Μαρία
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2013
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Εκτίμηση της αλλοίωσης του κρέατος με σύγχρονες μεθόδους Assessment of meat spoilage with novel techniques
Δημιουργός:
Papadopoulou, Olga, Παπαδοπούλου, Όλγα
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2013
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη επίδρασης βιοϋμενίων τροφιμογενών παθογόνων ως παραγόντων διασταυρούμενης μόλυνσης σε οικιακό περιβάλλον Biofilms of food borne pathogens: a parameter of cross contamination in the domestic environment
Δημιουργός:
Gkana, Eleni, Γκάνα, Ελένη
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Άλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες
Χρονολογία :
2016
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη βιοϋμενίων από μικροοργανισμούς που σχετίζονται με τη ζύμωση της επιτραπέζιας ελιάς Study on biofilm-related microorganisms implicated in table olive fermentation
Δημιουργός:
Grounta, Athina, Γρούντα, Αθηνά
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
Χρονολογία :
2016
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Βιοτεχνολογική επεξεργασία υποστρωμάτων με βάση τα υγρά απόβλητα ελαιουργίας: παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας με χρήση στελεχών των ζυμών Yarrowia lipolytica και Saccharomyces cerevisiae Biotechnological treatment of olive mill wastewaters-based media: production of added-value compounds with the use of strains of yeasts Yarrowia lipolytica and Saccharomyces cerevisiae
Δημιουργός:
Σαρρής, Δημήτριος, Sarris, Dimitrios
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2014
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Εκτίμηση της ποιότητας του κρέατος με χρήση μεθόδων μηχανικής μάθησης Determination of minced meat quality using machine learning
Δημιουργός:
Ropodi, Athina, Ροπόδη, Αθηνά
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορική
Χρονολογία :
2017
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη των φαινολικών σταφυλιών και οίνου, Χίου και Νεμέας και της επίδρασης των ενζύμων και άλλων παραμέτρων σε αυτά Study of the phenolic substances of grape and wine, from Chios and Nemea regions and the effect of enzymes and other factors on them
Δημιουργός:
Συμεού, Ελένη, Symeou, Eleni
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2011
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της βιοτεχνολογικής παραγωγής της 1,3-προπανοδιόλης κατά την αύξηση του μικροοργανισμού Clostridium butyricum σε υποστρώματα με βάση την βιομηχανική γλυκερόλη Study of the biotechnological production of 1,3-propanediol during growth of the microorganism Clostridium butyricum on crude glycerol-based substrates
Δημιουργός:
Χατζηφράγκου, Αφροδίτη, Chatzifragkou, Afroditi
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2012
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Έλεγχος της παραγωγής ωχρατοξίνης Α σε στελέχη Aspergillus carbonarius από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών μέσω μελέτης της γονιδιακής έκφρασης υπό την επίδραση διαφορετικών οικοφυσιολογικών παραγόντων Monitoring of ochratoxin A production of aspergillus carbonarius isolates from greek grapes through gene expression studies under different ecophysiological factors
Δημιουργός:
Λάππα, Ιλιάδα, Lappa, Iliada
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Βιολογία
Χρονολογία :
2018
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της βιοτεχνολογικής παραγωγής 2,3- βουτανοδιόλης κατά την αύξηση επιλεγμένων βακτηριακών στελεχών σε σακχαρούχα ανανεώσιμα υποστρώματα Study of the biotechnological production of 2,3-butanediol during growth of selected bacterial strains on sugar-based renewable substrates
Δημιουργός:
Palaiogeorgou, Anastasia-Marina, Παλαιογεώργου, Αναστασία-Μαρίνα
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Βιομηχανική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2019
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Ζύμωση, συντήρηση και οικολογία της επιτραπέζιας ελιάς Fermentation, preservation and ecology of table olives
Δημιουργός:
Panagou, Efstathios, Πανάγου, Ευστάθιος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2002
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μικροβιακή αλλοίωση των ιχθυηρών και πρόβλεψη της διάρκειας ζωής Microbial spoilage of fish and shelf life prediction
Δημιουργός:
Κουτσουμανής, Κωνσταντίνος, Koutsoumanis, Konstantinos
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2000
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Επίδραση της διαπερατότητας πλαστικών μεμβρανών και της σύνθεσης της τροποποιημένης ατμόσφαιρας στο οικοσύστημα του κρέατος Effect of film permeability and composition of modified atmosphere on meat ecosystem
Δημιουργός:
Tsigarida, Eirini, Τσιγαρίδα, Ειρήνη
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2000
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Οικολογία και ταυτοποίηση των αλλοιογόνων μικροοργανισμών των ιχθύων Sparus aurata, Boops boops και Oreochromis niloticus Ecology and identification of spoilage microorganisms of fish Sparus aurata, Boops boops and Oreochromis niloticus
Δημιουργός:
Τρυφινοπούλου, Πασχαλίτσα, Tryfinopoulou, Paschalitsa
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2002
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της επίδρασης αιθερίων ελαίων σε αλλοιογόνους και παθογόνους μικροοργανισμούς των τροφίμων
Δημιουργός:
Σκανδάμης, Παναγιώτης, Skandamis, Panagiotis
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2001
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη των παραγόντων που επιδρούν στο σχηματισμό των βιο-υμενίων από μικροοργανισμούς των τροφίμων Study of parameters which influence biofilm formation by foodborne microorganisms
Δημιουργός:
Giaouris, Efstathios, Γκιαούρης, Ευστάθιος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2008
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Βιοτεχνολογική παραγωγή και μελέτη των λιπιδίων του ζυγομύκητα Cunninghamella echinulata καλλιεργούμενου πάνω σε παραπροϊόντα της βιομηχανίας τομάτας Biotechnological production and study of the lipids of the zygomycete Cunninghamella echinulata cultivated on the by-products of the tomato industry
Δημιουργός:
Fakas, Stylianos, Φάκας, Στυλιανός
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2007
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Από το σταφύλι στον οίνο: μοριακή ταυτοποίηση ζυμών και δυναμική εξέλιξη των μικροβιακών κοινοτήτων
Δημιουργός:
Nisiotou, Aspasia, Νησιώτου, Ασπασία
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2008
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Παρουσία και συμπεριφορά της Listeria monocytogenes σε παραδοσιακά αλλαντικά ζύμωσης
Δημιουργός:
Gounadaki, Antonia, Γουναδάκη, Αντωνία
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2008
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μικροβιολογικά προβλήματα εθνικών (ethnic) τροφίμων Microbiological problems in traditional (ethnic) foods
Δημιουργός:
Mahgoub, Samir, Μαχγκούμπ, Σαμίρ
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2008
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μικροβιακή σύνθεση βασικών χημικών μέσω της αξιοποίησης της ακάθαρτης γλυκερόλης: ενισχυμένη παραγωγή 2,3-βουτανοδιόλης Microbial synthesis of platform chemicals via crude glycerol valorization: enhanced production of 2,3-butanediol
Δημιουργός:
Karagiannis, Dimitrios, Καραγιάννης, Δημήτριος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Βιομηχανική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2024
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Εφαρμογή σύγχρονων ταχέων αναλύσεων και ανάπτυξη μοντέλων εκτίμησης της αλλοίωσης νωπού και επεξεργασμένου κρέατος πουλερικών Implementation of rapid methods of analysis and model development in quality assessment of raw and processed poultry meat
Δημιουργός:
Σπυρέλλη, Ευγενία, Spyrelli, Evgenia
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Μικροβιολογία, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων
Χρονολογία :
2022
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Χαρτογράφηση των Ελληνικών τυριών με ετικέτα ποιότητας, συμμόρφωση ως προς την νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων και διατροφικά προφίλ σε σχέση με δεδομένα κατανάλωσης του Ελληνικού πληθυσμού Mapping Greek “quality cheeses”, compliance to labelling legislation and nutritional profile in relation to Greek population’s diet
Δημιουργός:
Κατσούρη, Ευαγγελία, Katsouri, Evangelia
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Δημόσια/περιβαλλοντική υγεία και Υγεία της εργασίας, Αγροτική οικονομία και Πολιτική, Διατροφή και Διαιτολογία
Χρονολογία :
2022
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Επίδραση της αντιμικροβιακής εμβάπτισης (μαρινάρισμα) στην ποιότητα και την ασφάλεια κρέατος κοτόπουλου Effect of the antimicrobial immersion (marination) on the quality and safety of chicken meat
Δημιουργός:
Λύτου, Αναστασία, Lytou, Anastasia
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία, Βιολογία
Χρονολογία :
2020
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της παραγωγής βιολογικού πετρελαίου (βιοντήζελ) κατά την καλλιέργεια ελαιογόνων στελεχών ζυμών σε σακχαρούχα ανανεώσιμα υποστρώματα Study of biodiesel production during cultures of oleaginous yeast strains on sugar-based renewable substrates
Δημιουργός:
Xenopoulos, Evangelos, Ξενόπουλος, Ευάγγελος
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες
Χρονολογία :
2025
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Αξιοποίηση της ακάθαρτης γλυκερόλης ως μέσο στρατηγικής της κυκλικής οικονομίας για τη βιοτεχνολογική παραγωγή μικροβιακών προϊόντων Valorization of crude glycerol as circular economy strategy tool for the biotechnological production of microbial products
Δημιουργός:
Σαράντου, Σοφία, Sarantou, Sofia
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Τεχνολογίες βιοδιεργασιών
Χρονολογία :
2024
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Αξιολόγηση της ποιότητα, ασφάλειας και αυθεντικότητας του κρέατος με ταχείες μεταβολομικές μεθόδους Meat quality, safety, and authenticity assessment by means of rapid metabolomics-based methods
Δημιουργός:
Παυλίδης, Δημήτριος, Pavlidis, Dimitrios
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία, Μικροβιολογία, Χημεία, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Βιοχημεία και Μοριακή βιολογία, Βιοτεχνολογία τροφίμων, Βιοτεχνολογία, Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
Χρονολογία :
2020
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Μελέτη της επίδρασης φυσικών, χημικών και βιοτικών παραγόντων στην ανάπτυξη και παραγωγή ωχρατοξίνης Α μαύρων ασπέργιλλων απομονωμένων από ελληνικούς αμπελώνες Study on the effect of physical, chemical and biotic factors on growth and ochratoxin A production of black aspergilli isolated from greek vineyards
Δημιουργός:
Kogkaki, Efstathia, Κογκάκη, Ευσταθία
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Γεωπονική Βιοτεχνολογία
Χρονολογία :
2019
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Προβιοτικά χαρακτηριστικά οξυγαλακτικών βακτηρίων in vitro και μελέτη του δυναμικού αλλοίωσης σε προϊόντα κρέατος In vitro probiotic attributes of lactic acid bacteria and their spoilage potential in meat products
Δημιουργός:
Παυλή, Φωτεινή, Pavli, Foteini
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Βιολογία
Χρονολογία :
2020
Γλώσσα:
Αγγλική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
Παραγωγή μικροβιακών ελαίων, ενδοπολυσακχαριτών και πολυολών κατά την αύξηση ζυμών σε υποστρώματα με βάση την ακάθαρτη γλυκερόλη, υποπροϊόν της διεργασίας παραγωγής καυσίμου τύπου βιοντίζελ Production of microbial oils, endopolysaccharides and polyols during yeast growth on substrates based on impure glycerol, a by-product of the biodiesel fuel production process
Δημιουργός:
Filippousi, Rozanina, Φιλιππούση, Ροζανίνα
Τύπος τεκμηρίου:
Διδακτορική διατριβή
Επιστημονικό πεδίο:
Βιοτεχνολογία τροφίμων, Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
Χρονολογία :
2024
Γλώσσα:
Ελληνική γλώσσα
Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο:
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Φορέας:
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Συλλογή:
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών |
ΕΚΤ
ΕΑΔΔ
RDF
×
×
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το
OpenArchives
.gr
.
Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!