• Αναζήτηση
  • Πλοήγηση
    • Τύποι τεκμηρίων
    • Επιστημονικά πεδία
    • Σχολές/Τμήματα/Ινστιτούτα
    • Φορείς
    • Συλλογές
  • Διαλειτουργικότητα
  • Σχετικά
    • Το έργο
    • Οδηγίες για αναζήτηση & πλοήγηση
  • Για φορείς
    • Ένταξη συλλογών
    • Προδιαγραφές ένταξης
    • Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  • Επικοινωνία
  • ΕΛ • EN
Περισσότερα κριτήρια αναζήτησης Λιγότερα κριτήρια αναζήτησης
Καθαρισμός Βοήθεια


Φίλτρα αποτελεσμάτων  

Φίλτρα αποτελεσμάτων

Καθαρισμός
Tύπος τεκμηρίου
Επιστημονικό πεδίο
Σχολή/Τμήμα/Ινστιτούτο
Χρονολογία
Γλώσσα
Φορέας / συλλογή
Υποδομές ΕΚΤ eContent
1  -  30   από   33   τεκμήρια

     
    Βιοτεχνολογική παραγωγή 1,3-προπανοδιόλης, 2,3-βουτανοδιόλης και αιθανόλης κατά την αύξηση επιλεγμένων προκαρυωτικών στελεχών σε ανανεώσιμες πηγές άνθρακα Biotechnological production of 1,3-propanediol, 2,3-butanediol and ethanol, by selected bacterial strains cultivated on renewable carbon sources
    Δημιουργός: Metsoviti, Maria, Μετσοβίτη, Μαρία
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2013
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Εκτίμηση της αλλοίωσης του κρέατος με σύγχρονες μεθόδους Assessment of meat spoilage with novel techniques
    Δημιουργός: Papadopoulou, Olga, Παπαδοπούλου, Όλγα
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2013
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη επίδρασης βιοϋμενίων τροφιμογενών παθογόνων ως παραγόντων διασταυρούμενης μόλυνσης σε οικιακό περιβάλλον Biofilms of food borne pathogens: a parameter of cross contamination in the domestic environment
    Δημιουργός: Gkana, Eleni, Γκάνα, Ελένη
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Άλλες Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίες
    Χρονολογία : 2016
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη βιοϋμενίων από μικροοργανισμούς που σχετίζονται με τη ζύμωση της επιτραπέζιας ελιάς Study on biofilm-related microorganisms implicated in table olive fermentation
    Δημιουργός: Grounta, Athina, Γρούντα, Αθηνά
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
    Χρονολογία : 2016
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Βιοτεχνολογική επεξεργασία υποστρωμάτων με βάση τα υγρά απόβλητα ελαιουργίας: παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας με χρήση στελεχών των ζυμών Yarrowia lipolytica και Saccharomyces cerevisiae Biotechnological treatment of olive mill wastewaters-based media: production of added-value compounds with the use of strains of yeasts Yarrowia lipolytica and Saccharomyces cerevisiae
    Δημιουργός: Σαρρής, Δημήτριος, Sarris, Dimitrios
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2014
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Εκτίμηση της ποιότητας του κρέατος με χρήση μεθόδων μηχανικής μάθησης Determination of minced meat quality using machine learning
    Δημιουργός: Ropodi, Athina, Ροπόδη, Αθηνά
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορική
    Χρονολογία : 2017
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη των φαινολικών σταφυλιών και οίνου, Χίου και Νεμέας και της επίδρασης των ενζύμων και άλλων παραμέτρων σε αυτά Study of the phenolic substances of grape and wine, from Chios and Nemea regions and the effect of enzymes and other factors on them
    Δημιουργός: Συμεού, Ελένη, Symeou, Eleni
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2011
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη της βιοτεχνολογικής παραγωγής της 1,3-προπανοδιόλης κατά την αύξηση του μικροοργανισμού Clostridium butyricum σε υποστρώματα με βάση την βιομηχανική γλυκερόλη Study of the biotechnological production of 1,3-propanediol during growth of the microorganism Clostridium butyricum on crude glycerol-based substrates
    Δημιουργός: Χατζηφράγκου, Αφροδίτη, Chatzifragkou, Afroditi
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2012
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Έλεγχος της παραγωγής ωχρατοξίνης Α σε στελέχη Aspergillus carbonarius από ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών μέσω μελέτης της γονιδιακής έκφρασης υπό την επίδραση διαφορετικών οικοφυσιολογικών παραγόντων Monitoring of ochratoxin A production of aspergillus carbonarius isolates from greek grapes through gene expression studies under different ecophysiological factors
    Δημιουργός: Λάππα, Ιλιάδα, Lappa, Iliada
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Βιολογία
    Χρονολογία : 2018
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη της βιοτεχνολογικής παραγωγής 2,3- βουτανοδιόλης κατά την αύξηση επιλεγμένων βακτηριακών στελεχών σε σακχαρούχα ανανεώσιμα υποστρώματα Study of the biotechnological production of 2,3-butanediol during growth of selected bacterial strains on sugar-based renewable substrates
    Δημιουργός: Palaiogeorgou, Anastasia-Marina, Παλαιογεώργου, Αναστασία-Μαρίνα
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Βιομηχανική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2019
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Ζύμωση, συντήρηση και οικολογία της επιτραπέζιας ελιάς Fermentation, preservation and ecology of table olives
    Δημιουργός: Panagou, Efstathios, Πανάγου, Ευστάθιος
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2002
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μικροβιακή αλλοίωση των ιχθυηρών και πρόβλεψη της διάρκειας ζωής Microbial spoilage of fish and shelf life prediction
    Δημιουργός: Κουτσουμανής, Κωνσταντίνος, Koutsoumanis, Konstantinos
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2000
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Επίδραση της διαπερατότητας πλαστικών μεμβρανών και της σύνθεσης της τροποποιημένης ατμόσφαιρας στο οικοσύστημα του κρέατος Effect of film permeability and composition of modified atmosphere on meat ecosystem
    Δημιουργός: Tsigarida, Eirini, Τσιγαρίδα, Ειρήνη
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2000
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Οικολογία και ταυτοποίηση των αλλοιογόνων μικροοργανισμών των ιχθύων Sparus aurata, Boops boops και Oreochromis niloticus Ecology and identification of spoilage microorganisms of fish Sparus aurata, Boops boops and Oreochromis niloticus
    Δημιουργός: Τρυφινοπούλου, Πασχαλίτσα, Tryfinopoulou, Paschalitsa
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2002
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη της επίδρασης αιθερίων ελαίων σε αλλοιογόνους και παθογόνους μικροοργανισμούς των τροφίμων
    Δημιουργός: Σκανδάμης, Παναγιώτης, Skandamis, Panagiotis
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2001
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη των παραγόντων που επιδρούν στο σχηματισμό των βιο-υμενίων από μικροοργανισμούς των τροφίμων Study of parameters which influence biofilm formation by foodborne microorganisms
    Δημιουργός: Giaouris, Efstathios, Γκιαούρης, Ευστάθιος
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2008
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Βιοτεχνολογική παραγωγή και μελέτη των λιπιδίων του ζυγομύκητα Cunninghamella echinulata καλλιεργούμενου πάνω σε παραπροϊόντα της βιομηχανίας τομάτας Biotechnological production and study of the lipids of the zygomycete Cunninghamella echinulata cultivated on the by-products of the tomato industry
    Δημιουργός: Fakas, Stylianos, Φάκας, Στυλιανός
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2007
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Από το σταφύλι στον οίνο: μοριακή ταυτοποίηση ζυμών και δυναμική εξέλιξη των μικροβιακών κοινοτήτων
    Δημιουργός: Nisiotou, Aspasia, Νησιώτου, Ασπασία
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2008
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Παρουσία και συμπεριφορά της Listeria monocytogenes σε παραδοσιακά αλλαντικά ζύμωσης
    Δημιουργός: Gounadaki, Antonia, Γουναδάκη, Αντωνία
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2008
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μικροβιολογικά προβλήματα εθνικών (ethnic) τροφίμων Microbiological problems in traditional (ethnic) foods
    Δημιουργός: Mahgoub, Samir, Μαχγκούμπ, Σαμίρ
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2008
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μικροβιακή σύνθεση βασικών χημικών μέσω της αξιοποίησης της ακάθαρτης γλυκερόλης: ενισχυμένη παραγωγή 2,3-βουτανοδιόλης Microbial synthesis of platform chemicals via crude glycerol valorization: enhanced production of 2,3-butanediol
    Δημιουργός: Karagiannis, Dimitrios, Καραγιάννης, Δημήτριος
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Βιομηχανική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2024
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Εφαρμογή σύγχρονων ταχέων αναλύσεων και ανάπτυξη μοντέλων εκτίμησης της αλλοίωσης νωπού και επεξεργασμένου κρέατος πουλερικών Implementation of rapid methods of analysis and model development in quality assessment of raw and processed poultry meat
    Δημιουργός: Σπυρέλλη, Ευγενία, Spyrelli, Evgenia
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Μικροβιολογία, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Χαρτογράφηση των Ελληνικών τυριών με ετικέτα ποιότητας, συμμόρφωση ως προς την νομοθεσία για την επισήμανση των τροφίμων και διατροφικά προφίλ σε σχέση με δεδομένα κατανάλωσης του Ελληνικού πληθυσμού Mapping Greek “quality cheeses”, compliance to labelling legislation and nutritional profile in relation to Greek population’s diet
    Δημιουργός: Κατσούρη, Ευαγγελία, Katsouri, Evangelia
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Δημόσια/περιβαλλοντική υγεία και Υγεία της εργασίας, Αγροτική οικονομία και Πολιτική, Διατροφή και Διαιτολογία
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Επίδραση της αντιμικροβιακής εμβάπτισης (μαρινάρισμα) στην ποιότητα και την ασφάλεια κρέατος κοτόπουλου Effect of the antimicrobial immersion (marination) on the quality and safety of chicken meat
    Δημιουργός: Λύτου, Αναστασία, Lytou, Anastasia
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία, Βιολογία
    Χρονολογία : 2020
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη της παραγωγής βιολογικού πετρελαίου (βιοντήζελ) κατά την καλλιέργεια ελαιογόνων στελεχών ζυμών σε σακχαρούχα ανανεώσιμα υποστρώματα Study of biodiesel production during cultures of oleaginous yeast strains on sugar-based renewable substrates
    Δημιουργός: Xenopoulos, Evangelos, Ξενόπουλος, Ευάγγελος
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες
    Χρονολογία : 2025
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Αξιοποίηση της ακάθαρτης γλυκερόλης ως μέσο στρατηγικής της κυκλικής οικονομίας για τη βιοτεχνολογική παραγωγή μικροβιακών προϊόντων Valorization of crude glycerol as circular economy strategy tool for the biotechnological production of microbial products
    Δημιουργός: Σαράντου, Σοφία, Sarantou, Sofia
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Τεχνολογίες βιοδιεργασιών
    Χρονολογία : 2024
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Αξιολόγηση της ποιότητα, ασφάλειας και αυθεντικότητας του κρέατος με ταχείες μεταβολομικές μεθόδους Meat quality, safety, and authenticity assessment by means of rapid metabolomics-based methods
    Δημιουργός: Παυλίδης, Δημήτριος, Pavlidis, Dimitrios
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία, Μικροβιολογία, Χημεία, Επιστήμη και Τεχνολογία τροφίμων, Βιοχημεία και Μοριακή βιολογία, Βιοτεχνολογία τροφίμων, Βιοτεχνολογία, Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
    Χρονολογία : 2020
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Μελέτη της επίδρασης φυσικών, χημικών και βιοτικών παραγόντων στην ανάπτυξη και παραγωγή ωχρατοξίνης Α μαύρων ασπέργιλλων απομονωμένων από ελληνικούς αμπελώνες Study on the effect of physical, chemical and biotic factors on growth and ochratoxin A production of black aspergilli isolated from greek vineyards
    Δημιουργός: Kogkaki, Efstathia, Κογκάκη, Ευσταθία
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Γεωπονική Βιοτεχνολογία
    Χρονολογία : 2019
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Προβιοτικά χαρακτηριστικά οξυγαλακτικών βακτηρίων in vitro και μελέτη του δυναμικού αλλοίωσης σε προϊόντα κρέατος In vitro probiotic attributes of lactic acid bacteria and their spoilage potential in meat products
    Δημιουργός: Παυλή, Φωτεινή, Pavli, Foteini
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Άλλες Γεωπονικές Επιστήμες, Βιολογία
    Χρονολογία : 2020
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Παραγωγή μικροβιακών ελαίων, ενδοπολυσακχαριτών και πολυολών κατά την αύξηση ζυμών σε υποστρώματα με βάση την ακάθαρτη γλυκερόλη, υποπροϊόν της διεργασίας παραγωγής καυσίμου τύπου βιοντίζελ Production of microbial oils, endopolysaccharides and polyols during yeast growth on substrates based on impure glycerol, a by-product of the biodiesel fuel production process
    Δημιουργός: Filippousi, Rozanina, Φιλιππούση, Ροζανίνα
    Τύπος τεκμηρίου: Διδακτορική διατριβή
    Επιστημονικό πεδίο: Βιοτεχνολογία τροφίμων, Γεωεπιστήμες και Επιστήμες Περιβάλλοντος
    Χρονολογία : 2024
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής ▶ Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου ▶ Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
    Φορέας: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
    Συλλογή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών  | ΕΚΤ ΕΑΔΔ
    RDF

    Κλείσιμο

    Κλείσιμο
      • Follow EKT

      Επικοινωνία | Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης | Πνευματική ιδιοκτησία

      ©2025 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

      Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.

      Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!
      Nαι, θα το κάνω τώρα
      Όχι ευχαριστώ