• Search
  • Browse
    • Item types
    • Scientific fields
    • Schools/departments/institutes
    • Institutions
    • Collections
  • Interoperability
  • Info
    • The project
    • Help
  • For institutions
    • Contribute
    • Publication Requirements
    • Expression of Interest Form
  • Contact
  • ΕΛ • ΕΝ
More search options Less search options
Clear Help


Filters  

Filters

Clear
Item type
Scientific field
School/Department/Institute
Year
Language
Institution / collection
ΕΚΤ eContent Services
1  -  30   από   744   τεκμήρια

     
    Αξιοποίηση της ελληνικής βάσης δεδομένων διατροφικής σύστασης και ποιοτικών χαρακτήρων επώνυμων συσκευασμένων τροφίμων (ΗelΤΗ) για τη σύγκριση των μεσογειακών τροφίμων στην Ελλάδα με βάση το διεθνές σύστημα Νutriscore Utilization of the Hellenic Thesaurus of Branded Food Composition Data (HeITH) for the comparison of Mediterranean foods in Greece based on the international Nutriscore system
    Δημιουργός: Σαββίδου, Τερέζα Μ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη της παραγωγής πολυ(3-υδροξυ-βουτυρικού) εστέρα μέσω μικροβιακών ζυμώσεων με χρήση του Azohydromonas lata Study of poly(3-hydroxy-butyrate) production through microbial fermentations using Azohydromonas lata
    Δημιουργός: Κοσμοπούλου, Γεωργία Αγγελική Κ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση των εδώδιμων επικαλύψεων στην ποιότητα και τον χρόνο ζωής στο φρέσκο τοματάκι Effect of edible coatings on quality and shelf life of fresh cherry tomato
    Δημιουργός: Χριστοφάκη, Εμμανουέλα Σ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Έκθεση του ελληνικού πληθυσμού σε πρόσθετα, βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων Exposure of the Greek population to additives, based on European standards
    Δημιουργός: Δημερτίκα, Λορένα Γ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιολόγηση εκχυλισμάτων βοτάνων ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση και το φαινολικό τους περιεχόμενο – Αξιοποίηση του βέλτιστου εκχυλίσματος στην παρασκευή εδώδιμων μεμβρανών παρουσία πηκτινών και καρραγενάνης Evaluation of herbal extracts in terms of their antioxidant capacity and phenolic content – Utilization of the optimal extract in the preparation of edible films in the presence of pectins and carrageenan
    Δημιουργός: Αποστολίδη, Ισιδώρα Π.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση της διαθεσιμότητας του οξυγόνου, της δομής και των θρεπτικών συστατικών διαφόρων υποστρωμάτων στις διαστελεχειακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφορετικών στελεχών του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria Monocytogenes Impact of oxygen availability, structure and nutrients of different substrates on growth and inter-strain interactions of Listeria Monocytogenes strains
    Δημιουργός: Αργυροκαστρίτης, Γεώργιος Ι.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη βιοενεργών χαρακτηριστικών αίγειου πρωτογάλακτος Study of bioactive components of goat colostrum
    Δημιουργός: Τσιλιμιγκάκη, Δέσποινα Μ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιολόγηση σύγχρονων μεθόδων για την εκτίμηση της μικροβιολογικής αλλοίωσης και τον διαχωρισμό φρέσκων αποψυγμένων φιλέτων από μπούτι κοτόπουλου Evaluation of contemporary methods for the assessment of microbiological spoilage and discrimination of fresh thawed chicken thigh fillets
    Δημιουργός: Τσέκος, Γεώργιος Τ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανάπτυξη νέου τυριού τυρογάλακτος τύπου ‘Ξινομυζήθρας’ με χρήση προβιοτικής / προστατευτικής καλλιέργειας Development of a new ‘Xinomyzithra’ type whey cheese using probiotic / protective culture
    Δημιουργός: Λάσκαρης, Εμμανουήλ Δ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Εφαρμογή των σύγχρονων μη επεμβατικών μεθόδων, FTIR, Videometer, Fresh Detect και E-nose, στην εκτίμηση της ποιότητας των ιχθύων και της νοθείας στα προϊόντα τους Application of contemporary, non-invasive methods, FTIR, Videometer, Fresh Detect and E-nose, in assessing the quality of fish and the adulteration in their products
    Δημιουργός: Τσολιάκου, Δήμητρα Ι.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη κινητικής αλκοολικής ζύμωσης και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών οίνων που παρήχθησαν με τη χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων Study of alcoholic fermentation kinetics and organoleptic characteristics of wines produced by selected yeast strains
    Δημιουργός: Παπαδημητρίου, Στυλιανή Ε.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανίχνευση και ταυτοποίηση βακτηρίων που συμμετέχουν στην αλλοίωση των εδώδιμων φαιοφυκών Alaria esculenta και Saccharina latissima με τη χρήση μοριακών τεχνικών Detection and identification of bacteria involved in the spoilage of the edible algae Alaria esculenta and Saccharina latissima
    Δημιουργός: Μαυροπούλου, Μαρία Κ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιοποίηση ελληνικής βάσης δεδομένων διατροφικής σύστασης και ποιοτικών χαρακτήρων επώνυμων συσκευασμένων τροφίμων (ΗelΤΗ) για τη συγκριτική ανάλυση τροφίμων που φέρουν Ισχυρισμούς Διατροφής & Υγείας
    Δημιουργός: Συμεωνίδη, Ελένη Π.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Χαρακτηρισμός και ποσοτικοποίηση μεταβολιτών υψηλής προστιθέμενης αξίας με έμφαση στα εμπορικά ένζυμα μέσω ζυμώσεων υγρής κατάστασης με χρήση μακρομυκήτων του γένους Ganoderma Identification and quantification of value-added metabolites with emphasis on commercial enzymes through liquid-state fermentations using macrofungi of the genus Ganoderma
    Δημιουργός: Αντωνοπούλου, Παρασκευή Χ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανασκόπηση στα βιοϋμένια και μελέτη της ικανότητας σχηματισμού βιοϋμενίου από μονοκαλλιέργεια στελεχών στην επιφάνεια ανοξείδωτου χάλυβα, υπό τη προσομοίωση θαλάσσιων συνθηκών Review on biofilms and study of the biofilm formation ability of monoculture strains on stainless steel surface under simulated marine conditions
    Δημιουργός: Ηλιάδης, Ιωάννης Κ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης αιθέριου ελαίου ρίγανης ελεύθερου και εγκλεισμένου σε β-κυκλοδεξτρίνη ενάντια στην επιβίωση του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Study of the antimicrobial effect of free and encapsulated in b-cyclodextrin oregano essential oil against the survival of the pathogen Salmonella spp.
    Δημιουργός: Κλείτσα, Χριστίνα Β.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αύξηση της ζύμης Lipomyces starkeyi σε χαμηλού κόστους υδρόφιλα υποστρώματα προς παραγωγή λιπιδίων και δευτερογενών μεταβολιτών Growth of yeast strain Lipomyces starkeyi on low-cost hydrophilic carbon sources for production of lipids and secondary metabolites
    Δημιουργός: Κατσάμπουλας, Δημήτριος Μ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2022
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Χρήση των γλυκαντικών χωρίς θερμίδες στη διαχείριση του βάρους και του καρδιομεταβολικού κινδύνου Use of non-nutritive sweeteners in weight control and in cardiometabolic risk
    Δημιουργός: Kάρκουλα, Αναστασία Ι.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μεθανολικά εκχυλίσματα ωμής ψίχας φιστικιών Αιγίνης (Pistacia vera) με ανάδευση υποβοηθούμενης από υπερήχους: υγροχρωματογραφική και φασματοσκοπική μελέτη καθώς και εκτίμηση της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής τους δράσης Methanolic extracts of Aegina raw pistachio kernel (Pistacia vera) using ultrasound stirring technique: liquid chromatographic and spectroscopic study as well as assessment of its antioxidant and antimicrobial activity
    Δημιουργός: Κορδατζάκη, Γεωργία Ν.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανάπτυξη βιοδιυλιστηρίου για την αξιοποίηση αποβλήτων οινοποιείων με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας λιγνοκυτταρινούχας βιομάζας και βιομηχανικών ζυμώσεων για την παραγωγή προϊόντων βιοοικονομίας Biorefinery development using winery waste streams processed via novel lignocellulose pretreatment technologies and industrial fermentations for the production of bioeconomy products
    Δημιουργός: Filippi, Aikaterini N., Φιλιππή, Αικατερίνη Ν.
    Τύπος τεκμηρίου: PhD thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανίας ζάχαρης για την παραγωγή βρώσιμων επικαλύψεων με βάση την πηκτίνη για την επέκταση του χρόνου ζωής κατεψυγμένων γαρίδων Valorization of sugar industry co-product for the production of pectin-based edible coatings for the shelf-life extension of frozen shrimps
    Δημιουργός: Tsokri, Stamatia K., Τσόκρη, Σταματία Κ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μικροσυστατικά με ιδιαίτερη βιολογική αξία του ορού διαφόρων ειδών γάλακτος. Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Micro-components with special biological value of the whey of different types of milk. Literature review
    Δημιουργός: Μήλιου, Αριάδνη Γ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιοποίηση οξικού οξέος για παραγωγή μικροβιακών λιπιδίων και μελέτη της εκχύλισης με πράσινους διαλύτες Valorization of acetic acid for microbial lipids production and study on their extraction with green solvents
    Δημιουργός: Πετρόπουλος, Απόστολος Ι.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Προσδιορισμός χημικών δεικτών και ανάπτυξη χημειομετρικών μοντέλων ως εργαλεία ταυτοποίησης της αυθεντικότητας μελιών Determination of chemical indicators and development of chemometric models as tools for identifying the authenticity of honey
    Δημιουργός: Ξαγοράρης, Μαρίνος Β.
    Τύπος τεκμηρίου: PhD thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μοντελοποίηση της "πλήρωση εν θερμώ" διεργασίας τοματοχυμού σε γυάλινα δοχεία με χρήση της Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής Modeling the Hot-fill process of tomato juice in glass containers using Computational Fluid Dynamics
    Δημιουργός: Κούρτης, Θωμάς Λ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Σχεδιασμός καινοτόμων βιοδιυλιστηρίων και ανάλυση οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για την παραγωγή βιογενών και βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων Process design, techno-economic and environmental impact assessment of novel biorefineries for the sustainable production of bio-based and biodegradable products
    Δημιουργός: Ioannidou, Sofia Maria S., Ιωαννίδου, Σοφία Μαρία Σ.
    Τύπος τεκμηρίου: PhD thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση των γλυκαντικών στην ανάπτυξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes και του προβιοτικού Lactobacillus pentosus Effect of sweeteners on the growth of the pathogenic microorganism Listeria monocytogenes and the probiotic Lactobacillus pentosus
    Δημιουργός: Δήμου, Χρυσούλα Α.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανάπτυξη αρτοσκευάσματος (κέικ) με χρήση αλεύρου από λούπινο: χρήση γαλακτώματος ως υποκατάστατο των λιπαρών υλών Development of a bakery product (cake) using lupin flour: use of emulsion as a substitute for fat
    Δημιουργός: Νανούρη Λυσιμάχου, Τζένια Ι.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Ελληνική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιοποίηση παραπροϊόντων βιομηχανίας ζυθοποιίας για παραγωγή βακτηριακής νανοκυτταρίνης και προϊόντων προστιθέμενης αξίας για την ανάπτυξη βιοαποικοδομήσιμων μεμβρανών ως υλικά συσκευασίας τροφίμων για τη συντήρηση σολομού Valorisation of brewer’s spent grain for bacterial nanocellulose production and value added products for the development of biodegradable films as food packaging materials for salmon preservation
    Δημιουργός: Margioulas, Christos A., Μαργιούλας, Χρήστος Α.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Χημική αποικοδόμηση του πολύ(3-υδροξυβουτυρικού) εστέρα με σκοπό την αποτελεσματική ανακύκλωση βιοπολυμερών Chemical degradation of poly(3-hydroxybutyrate) for efficient biopolymers recirculation
    Δημιουργός: Iliopoulou, Konstantina K., Ηλιοπούλου, Κωνσταντίνα Κ.
    Τύπος τεκμηρίου: Master thesis
    Επιστημονικό πεδίο: Food Science and Technology
    Χρονολογία : 2023
    Γλώσσα: Αγγλική γλώσσα
    Σχολή/τμήμα/ινστιτούτο: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Φορέας: Agricultural University of Athens
    Συλλογή: Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Κλείσιμο

    Κλείσιμο
      • Follow EKT

      Επικοινωνία | Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης | Πνευματική ιδιοκτησία

      ©2025 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

      Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.

      Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!
      Nαι, θα το κάνω τώρα
      Όχι ευχαριστώ