• Search
  • Browse
    • Item types
    • Scientific fields
    • Schools/departments/institutes
    • Institutions
    • Collections
  • Interoperability
  • Info
    • The project
    • Help
  • For institutions
    • Contribute
    • Publication Requirements
    • Expression of Interest Form
  • Contact
  • ΕΛ • ΕΝ
More search options Less search options
Clear Help


Filters  

Filters

Clear
Item type
Scientific field
School/Department/Institute
Year
Language
Institution / collection
ΕΚΤ eContent Services
1  -  18   to   18   items

     
    Μελέτη φυσικών και χημικών χαρακτηριστικών κελυφωτών φιστικιών με στόχο τη μείωση της αφλατοξίνης Study of the physical and chemical characteristics of pistachios with the aim of aflatoxin reduction
    Creator: Γεωργιάδου, Μαρία, Georgiadou, Maria
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Agricultural Sciences
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Επίδραση πρωτεϊνών και διαιτητικών ινών φυτικής προέλευσης στην ανάπτυξη προϊόντων ελεύθερων γλουτένης με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά Effect of protein and dietary fibre in the quality characteristics of gluten-free bakery products
    Creator: Tsatsaragkou, Kleopatra, Τσατσαράγκου, Κλεοπάτρα
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Engineering and Technologies
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Μάκρο και μίνι/νάνο-γαλακτώματα με τη χρήση διαφόρων γαλακτωματοποιητών και σταθεροποιητών και παραγωγή νέων γεύσεων από εκχυλίσματα φυτών και καρπών Macro and mini/nano-emulsions production containing different emulsifiers and stabilizers: action of p-lant and fruit ingredients for the development of new flavors in final products
    Creator: Kaltsa, Olga, Καλτσά, Όλγα
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Nano-technology
    Υear: 2015
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Μελέτη της θερμικής επεξεργασίας τροφίμων με διαφορετικές γεωμετρίες με τη βοήθεια της υπολογιστικής ρευστοδυναμικής Study of simulation of thermal processing of foods with different geometries by computational fluid dynamics
    Creator: Dimou, Andreas, Δήμου, Ανδρέας
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Earth and related Environmental Sciences
    Υear: 2015
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Βιοτεχνολογική παραγωγή πολυ-υδροξυαλκανοϊκών εστέρων και ανάπτυξη βιο-διυλιστηρίων για την αξιοποίηση παραπροϊόντων της βιομηχανικής διεργασίας παραγωγής βιοντίζελ από τον ηλίανθο Microbial production of poly(hydroxyalkanoates) and biorefinery development using by-product streams from sunflower-based biodiesel production processes
    Creator: Kachrimanidou, Vasiliki, Καχριμανίδου, Βασιλική
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Industrial Biotechnology
    Υear: 2016
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Ανάπτυξη και σχεδιασμός καινοτόμου βιοδιυλιστηρίου που βασίζεται στην αξιοποίηση της οινολάσπης και της ακατέργαστης γλυκερόλης προς παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας και πολυ-3-υδροξυ-βουτυρικού εστέρα μέσω μικροβιακών ζυμώσεων Biorefinery development and design using wine lees and crude glycerol for the production of value-added products and poly-(3-hydroxybutyrate) via fermentation
    Creator: Dimou, Charalampia, Δήμου, Χαραλαμπία
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Industrial Biotechnology, Food Biotechnology
    Υear: 2016
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Ανάπτυξη διεργασιών άλεσης δημητριακών καρπών με χρήση πεπιεσμένου αέρα: εφαρμογή και ποιοτική αξιολόγηση σε προϊόντα αρτοποιίας Development of jet milling process for cereals: implementation and quality evaluation of bakery products
    Creator: Protonotariou, Styliani, Πρωτονοταρίου, Στυλιανή
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Agriculture, Forestry and Fisheries
    Υear: 2017
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων και παραπροϊόντων για την ανάκτηση εκχυλισμάτων πλούσιων σε φαινολικά συστατικά και την ανάπτυξη βιοδιεργασιών για την παραγωγή ηλεκτρικού οξέος υψηλής καθαρότητας Valorisation of industrial waste and by-product streams for the extraction of phenolic compounds and the development of bioprocesses for the production and purification of succinic acid
    Creator: Alexandri, Maria, Αλεξανδρή, Μαρία
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Industrial Biotechnology
    Υear: 2017
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Χρήση διαφορετικών διεργασιών για την παρασκευή γαλακτωμάτων με σκοπό τον μικροεγκλεισμό βιοενεργών συστατικών Designing emulsions and nanostructures for the encapsulation of bioactive compounds
    Creator: Παξιμαδά, Παρασκευή, Paximada, Paraskevi
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Engineering and Technologies, Natural Sciences
    Υear: 2017
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Ανάπτυξη βιοδιεργασιών για την παραγωγή 1,3-προπανοδιόλης και 2,3-βουτανοδιόλης με χρήση αποβλήτων τροφίμων και ακατέργαστων ανανεώσιμων πρώτων υλών από βιομηχανίες παραγωγής βιοντήζελ και επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου Bioprocess development for the production of 1,3-propanediol and 2,3-butanediol using food waste and crude renewable resources from biodiesel and cane sugar production processes
    Creator: Maina, Sofia, Μάινα, Σοφία
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Earth and related Environmental Sciences, Environmental Biotechnology
    Υear: 2019
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Αξιοποίηση ανανεώσιμων πρώτων υλών από βιομηχανίες επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου και σπόρων πλούσιων σε φυτικά έλαια μέσω μικροβιακών και ενζυμικών διεργασιών για την παραγωγή φουμαρικού οξέος, κηρών, βιολιπαντικών και ελαιοπηκτωμάτων Valorisation of renewable resources produced by sugarcane mills and oilseed processing industries via microbial and enzymatic processes for the production of fumaric acid, wax esters, biolubricants and oleogels
    Creator: Παπαδάκη, Αικατερίνη, Papadaki, Aikaterini
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Earth and related Environmental Sciences, Environmental Biotechnology
    Υear: 2018
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Ανάπτυξη βιοδιεργασιών και μεταγραφομική ανάλυση για την παραγωγή ηλεκτρικού οξέος μέσω μικροβιακών ζυμώσεων με χρήση αποβλήτων από βιομηχανικές διεργασίες παραγωγής χαρτιού Bioprocess development and transcriptomic analysis for succinic acid production via fermentation using waste streams for the pulp and paper industry
    Creator: Πατεράκη, Χρυσάνθη, Pateraki, Chrysanthi
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Industrial Biotechnology
    Υear: 2018
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Μελέτη της εξάτμισης στην επιφάνεια περιστρεφόμενου δίσκου Study of evaporation on the surface of a rotating disc
    Creator: Kolokotsa, Dimitra, Κολοκοτσά, Δήμητρα
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Other Engineering and Technologies, Other Agricultural Sciences
    Υear: 2003
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Βελτιστοποίηση της ποιότητας αμυλούχων προϊόντων με μελέτη των ρεολογικών τους ιδιοτήτων και της μικροδομής τους
    Creator: Mandala, Ioanna, Μαντάλα, Ιωάννα
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Agricultural Biotechnology
    Υear: 2002
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Σχεδιασμός και ανάπτυξη βιοαποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας με χρήση πρωτεϊνών και πολυσακχαριτών για τη συντήρηση τροφίμων φυτικής και ζωικής προέλευσης Design and development of protein- and polysaccharide-based biodegradable packaging materials for the preservation of plant and animal-origin foods
    Creator: Athanasopoulou, Evmorfia, Αθανασοπούλου, Ευμορφία
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Materials Science, Characterization and testing
    Υear: 2025
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Σχεδιασμός καινοτόμων βιοδιυλιστηρίων και ανάλυση οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας για την παραγωγή βιογενών και βιοαποικοδομήσιμων προϊόντων Process design, techno-economic and environmental impact assessment of novel biorefineries for the sustainable production of bio-based and biodegradable products
    Creator: Ioannidou, Sofia-Maria, Ιωαννίδου, Σοφία-Μαρία
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Industrial Biotechnology, Chemical Engineering
    Υear: 2023
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Ανάπτυξη βιοδιυλιστηρίου και βιοδιεργασιών για την παραγωγή βιογενούς ηλεκτρικού οξέος, πρωτεϊνών υψηλής καθαρότητας και βακτηριακής νανοκυτταρίνης: εφαρμογή στην παραγωγή βιοαποικοδομήσιμων μεμβρανών για συσκευασία τροφίμων Biorefinery and bioprocess development for the production of bio-based succinic acid, protein isolate and bacterial nanocellulose: the case of biodegradable film production for packaging applications
    Creator: Efthymiou, Maria-Nefeli, Ευθυμίου, Μαρία-Νεφέλη
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Bioproducts/Bio-based products
    Υear: 2022
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Ανάπτυξη βιοδιυλιστηρίου για την αξιοποίηση αποβλήτων οινοποιείων με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών επεξεργασίας λιγνοκυτταρινούχας βιομάζας και βιομηχανικών ζυμώσεων για την παραγωγή προϊόντων βιοοικονομίας Biorefinery development using winery waste streams processed via novel lignocellulose pretreatment technologies and industrial fermentations for the production of bioeconomy products
    Creator: Φιλιππή, Αικατερίνη, Filippi, Aikaterini
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Bioprocessing technologies, Bioproducts/Bio-based products, Food Science and Technology
    Υear: 2023
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition ▶ Laboratory of Food Process Engineering
    Institution: National Documentation Centre (EKT)
    Collection : National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.
    RDF

    Close

    Close
      • Follow EKT

      Contact | Privacy Policy | Terms of use | Copyright Notice

      ©2025 National Documentation Centre

      Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.

      Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!
      Nαι, θα το κάνω τώρα
      Όχι ευχαριστώ