• Search
  • Browse
    • Item types
    • Scientific fields
    • Schools/departments/institutes
    • Institutions
    • Collections
  • Interoperability
  • Info
    • The project
    • Help
  • For institutions
    • Contribute
    • Publication Requirements
    • Expression of Interest Form
  • Contact
  • ΕΛ • ΕΝ
More search options Less search options
Clear Help


Filters  

Filters

Clear
Item type
Scientific field
School/Department/Institute
Year
Language
Institution / collection
Subcollections
1  -  30   to   3,043   items

     
    Ανοσορυθμιστικό δυναμικό του όξινου ορού γιαούρτης Immunomodulatory potential of acid whey yogurt
    Creator: Καραβούλια, Μαγδαληνή Ν.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Marine and Freshwater Biology, Animal and Dairy Science
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιοποίηση της ελληνικής βάσης δεδομένων διατροφικής σύστασης και ποιοτικών χαρακτήρων επώνυμων συσκευασμένων τροφίμων (ΗelΤΗ) για τη σύγκριση των μεσογειακών τροφίμων στην Ελλάδα με βάση το διεθνές σύστημα Νutriscore Utilization of the Hellenic Thesaurus of Branded Food Composition Data (HeITH) for the comparison of Mediterranean foods in Greece based on the international Nutriscore system
    Creator: Σαββίδου, Τερέζα Μ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη της συμπεριφοράς των καταναλωτών και της προθυμίας πληρωμής τους για λειτουργικά τρόφιμα (γιαούρτη) τα οποία διαθέτουν ισχυρισμούς υγείας ή και προβιοτικά Study of consumer behavior and their willingness to pay for functional foods (yogurt) that have health claims or probiotics
    Creator: Αγγελοπούλου, Βασιλεία Δ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Σχεδιασμός και ανάλυση αρδευτικού δικτύου υπό πίεση στον Πάνορμο Τήνου, χρησιμοποιώντας ως κεφαλή την εκροή μονάδας βιολογικού καθαρισμού Design and analysis of pressurized irrigation network in Panormos of Tinos island using the flow of a wastewater treatment facility
    Creator: Κώτσος, Λουκάς Κ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Engineering
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη της παραγωγής πολυ(3-υδροξυ-βουτυρικού) εστέρα μέσω μικροβιακών ζυμώσεων με χρήση του Azohydromonas lata Study of poly(3-hydroxy-butyrate) production through microbial fermentations using Azohydromonas lata
    Creator: Κοσμοπούλου, Γεωργία Αγγελική Κ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανάλυση ανθεκτικότητας του ακάρεος Varroa destructor (Acari: Varroidae) σε ακαρεοκτόνα και ανάπτυξη εφαρμογών αντιμετώπισης, με χρήση βιοτεχνολογίας και βιοεντομοκτόνων Analysis of Varroa destructor (Acari: Varroidae) resistance to acaricides and development of novel treatments based on Biotechnology and Bio-insecticides
    Creator: Βλογιαννίτης, Σπυρίδων Λ.
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Agronomy and Crop Science
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Χρήση της διατροφικής ετικέτας nutri-score στη φέτα Π.Ο.Π & η συμπεριφορά του καταναλωτή Use of nutri-score nutrition label in feta PDO & consumer behavior
    Creator: Δάβρη, Αναστασία Α.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Πρότυπα ποικιλότητας, βιοπαρακολούθηση και διατήρηση της χλωρίδας των Ιονίων Νήσων - Τα ενδημικά φυτικά είδη της Ζακύνθου Diversity patterns, monitoring and conservation of the flora of the Ionian Islands - The endemic plant species of Zakynthos Island
    Creator: Βαλλή, Άννα Θαλασσινή Α.
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Agronomy and Crop Science
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση του χρόνου εκχύλισης της ρητίνης στον οργανοληπτικό χαρακτήρα σε οίνους Σαββατιανό Effect of resin extraction time on organoleptic character in Savatiano wines
    Creator: Γαϊτανά, Χριστίνα Κ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology, Nutrition and Dietetics
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση των εδώδιμων επικαλύψεων στην ποιότητα και τον χρόνο ζωής στο φρέσκο τοματάκι Effect of edible coatings on quality and shelf life of fresh cherry tomato
    Creator: Χριστοφάκη, Εμμανουέλα Σ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Τεχνικοοικονομική Ανάλυση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων που εντάχθηκαν στο μέτρο των Επενδυτικών Ενισχύσεων: η περίπτωση της Π.Ε. Αρκαδίας Techno-economic Analysis of Agricultural Holdings that joined the measure of Investment Aid: the case of the Arcadia Regional Unit
    Creator: Μαρούτα, Νίκη Γ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτες συσχέτισης πλήρους γονιδιώματος (GWAS) με στόχο την εύρεση πληροφοριών για το σύστημα αλληλεπίδρασης των πυρηνικών υποδοχέων σε επίπεδο μεταγραφής και τη συμβολή του στη διατήρηση της ομοιόστασης Genome wide association studies (GWAS) in an effort to provide insights into the complex interplay of nuclear receptor transcriptional networks and their contribution to the maintenance of homeostasis
    Creator: Μήτσης, Αθανάσιος Δ., Mitsis, Athanasios D.
    Item type: PhD thesis
    Scientific field: Agricultural Biotechnology
    Υear: 2023
    Language: English
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ Scool of Applied Biology and Biotechnology ▶ Department of Biotechnology
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Έκθεση του ελληνικού πληθυσμού σε πρόσθετα, βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων Exposure of the Greek population to additives, based on European standards
    Creator: Δημερτίκα, Λορένα Γ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Προθυμία πληρωμής προϊόντων κεφίρ από τους καταναλωτές στην Ελλάδα Consumers’ willingness to pay for kefir for customers in Greece
    Creator: Γιαννάκης, Γεράσιμος Α.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση του Αγγελιοφόρου στην προθυμία αγοράς φυτικών υποκατάστατων κρέατος Messenger effect on the willingness to purchase plant-based meat alternatives
    Creator: Αλεξανδρίδης, Ιωσήφ Α.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Προσδιοριστικοί παράγοντες και προθυμία πληρωμής καταναλωτών για τσιπούρα επεξεργασμένη με τη μέθοδο της ωσμωτικής αφυδάτωσης Determinants and consumer willingness to pay for sea bream fillets treated with the method of osmotic dehydration
    Creator: Μπασδέκη, Ευγενία Δ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη της επίδρασης της πρωτεΐνης νέκρωσης και παραγωγής αιθυλενιου (VdNEP) του μύκητα Verticillium dahliae στην παθογένειά του Study of the effect of the necrosis and ethylene production protein (VdNEP) of the fungus Verticillium dahliae on its pathogenesis
    Creator: Μουτζουρέλλη, Χρυσοβαλάντου Γ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agronomy and Crop Science
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιολόγηση εκχυλισμάτων βοτάνων ως προς την αντιοξειδωτική τους δράση και το φαινολικό τους περιεχόμενο – Αξιοποίηση του βέλτιστου εκχυλίσματος στην παρασκευή εδώδιμων μεμβρανών παρουσία πηκτινών και καρραγενάνης Evaluation of herbal extracts in terms of their antioxidant capacity and phenolic content – Utilization of the optimal extract in the preparation of edible films in the presence of pectins and carrageenan
    Creator: Αποστολίδη, Ισιδώρα Π.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση της διαθεσιμότητας του οξυγόνου, της δομής και των θρεπτικών συστατικών διαφόρων υποστρωμάτων στις διαστελεχειακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφορετικών στελεχών του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria Monocytogenes Impact of oxygen availability, structure and nutrients of different substrates on growth and inter-strain interactions of Listeria Monocytogenes strains
    Creator: Αργυροκαστρίτης, Γεώργιος Ι.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Εμπειρική ανάλυση της επίδρασης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της μπύρας στη τιμή της με τη χρήση της ηδονικής μεθόδου Empirical analysis of the effect of quality characteristics of beer on its price using the Hedonic Approach
    Creator: Αρώνη, Μελίνα Π.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επιχειρηματικό Σχέδιο εταιρείας παραγωγής και εμπορίας οίνου Winery Business Plan
    Creator: Μυλωνά, Στέλλα I.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη βιοενεργών χαρακτηριστικών αίγειου πρωτογάλακτος Study of bioactive components of goat colostrum
    Creator: Τσιλιμιγκάκη, Δέσποινα Μ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Επίδραση της ενσωμάτωσης ενός μίγματος φυτικών βιοενεργών συστατικών στο σιτηρέσιο των προβατινών επί του επιπέδου της γαλακτοπαραγωγής, της χημικής σύστασης και της οξειδωτικής σταθερότητας του πρόβειου γάλακτος Effect of dietary supplementation with a mixture of plant bioactive components on milk production, chemical composition and oxidative stability in dairy ewes
    Creator: Καραγεώργου, Αγορή Δ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Marine and Freshwater Biology, Animal and Dairy Science
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιολόγηση σύγχρονων μεθόδων για την εκτίμηση της μικροβιολογικής αλλοίωσης και τον διαχωρισμό φρέσκων αποψυγμένων φιλέτων από μπούτι κοτόπουλου Evaluation of contemporary methods for the assessment of microbiological spoilage and discrimination of fresh thawed chicken thigh fillets
    Creator: Τσέκος, Γεώργιος Τ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανάπτυξη νέου τυριού τυρογάλακτος τύπου ‘Ξινομυζήθρας’ με χρήση προβιοτικής / προστατευτικής καλλιέργειας Development of a new ‘Xinomyzithra’ type whey cheese using probiotic / protective culture
    Creator: Λάσκαρης, Εμμανουήλ Δ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Εφαρμογή των σύγχρονων μη επεμβατικών μεθόδων, FTIR, Videometer, Fresh Detect και E-nose, στην εκτίμηση της ποιότητας των ιχθύων και της νοθείας στα προϊόντα τους Application of contemporary, non-invasive methods, FTIR, Videometer, Fresh Detect and E-nose, in assessing the quality of fish and the adulteration in their products
    Creator: Τσολιάκου, Δήμητρα Ι.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Μελέτη κινητικής αλκοολικής ζύμωσης και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών οίνων που παρήχθησαν με τη χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων Study of alcoholic fermentation kinetics and organoleptic characteristics of wines produced by selected yeast strains
    Creator: Παπαδημητρίου, Στυλιανή Ε.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Αξιολόγηση του χρόνου αφαίρεσης ζιζανίων στην απόδοση σε σπόρο και βιομάζα της καλλιέργειας ελαιοκράμβης Assessment of weed removal time in seed and biomass yields in rapeseed cultivation
    Creator: Χατζηνικολάου, Νικόλαος Ι.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agronomy and Crop Science
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ▶ Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών και Περιβάλλοντος ▶ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Ανίχνευση και ταυτοποίηση βακτηρίων που συμμετέχουν στην αλλοίωση των εδώδιμων φαιοφυκών Alaria esculenta και Saccharina latissima με τη χρήση μοριακών τεχνικών Detection and identification of bacteria involved in the spoilage of the edible algae Alaria esculenta and Saccharina latissima
    Creator: Μαυροπούλου, Μαρία Κ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Food Science and Technology
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Food and Nutritional Sciences ▶ Department of Food Science and Human Nutrition
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Προθυμία αγοράς προϊόντων καλλιεργημένου κρέατος Willingness to pay for cultured meat products
    Creator: Μαρίνου, Χριστίνα Σ.
    Item type: Master thesis
    Scientific field: Agricultural Economics and Policy
    Υear: 2022
    Language: Greek
    School/department/institute: Agricultural University of Athens ▶ School of Applied Economics and Social Sciences ▶ Department of Agricultural Economics and Development
    Institution: Agricultural University of Athens
    Collection : Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
    RDF

    Close

    Close
      • Follow EKT

      Contact | Privacy Policy | Terms of use | Copyright Notice

      ©2025 National Documentation Centre

      Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.

      Πάρτε μέρος στη σύντομη έρευνα!
      Nαι, θα το κάνω τώρα
      Όχι ευχαριστώ