Σχεδιασμός βιομηχανικών κυττάρων με τη χρήση μεθόδων μαθηματικού προγραμματισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2000 (EL)

Σχεδιασμός βιομηχανικών κυττάρων με τη χρήση μεθόδων μαθηματικού προγραμματισμού

Σπηλιόπουλος, Κίμων Σ.

Η αποκέντρωση της παραγωγής σε βιομηχανικά “κύτταρα” είναι η λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παραδοσιακά σχήματα job shop και flow shop και επίσης το ενδιάμεσο βήμα για τη μετάβαση σε προηγμένες τεχνολογίες πλήρως αυτοματοποιημένης παραγωγής ή και σχήματα τύπου Just-in-Time. To πρώτο και βασικό στάδιο για τη μελέτη μιας τέτοιας αναδιοργάνωσης είναι η ομαδοποίηση μηχανών και επεξεργαζομένων κομματιών δηλαδή, ο σχηματισμός των βιομηχανικών κυττάρων. Ο προγραμματισμός της παραγωγής, η εισαγωγή αυτοματισμών και ο έλεγχος είναι επόμενα στάδια της μελέτης και προϋποθέτουν την ομαδοποίηση αυτή. Ο σχεδιασμός των βιομηχανικών κυττάρων ανάγεται σε «δύσκολο» (NP-hard) πρόβλημα συνδυαστικής βελτιστοποίησης και αποτελεί το αντικείμενο της διατριβής. Η έμφαση δίνεται σε μορφοποιήσεις και μεθόδους Μαθηματικού Προγραμματισμού, εξετάζονται όμως και ορισμένες πρακτικές όψεις και συμπληρωματικές ευρετικές τεχνικές, για λόγους πληρότητας και μεγαλύτερης προσαρμογής σε πραγματικές βιομηχανικές καταστάσεις.

Doctoral Thesis

Manufacturing cells
Μαθηματικός προγραμματισμός


Ελληνική γλώσσα

2000-12-01T11:14:36Z
2005-06-23T11:14:36Z
2006-04-03T12:13:01Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.