Επίδοση και τιμολογιακή πολιτική αμοιβαίων κεφαλαίων σε κάθετα ολοκληρωμένες αγορές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Επίδοση και τιμολογιακή πολιτική αμοιβαίων κεφαλαίων σε κάθετα ολοκληρωμένες αγορές

Μπαμπαλός, Βασίλειος Γ.

Η ραγδαία ανάπτυξη των αγορών Α/Κ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως διαπιστώνεται από τους Klaper et al (2004), καθιστά το θέμα των εξόδων των Α/Κ πιο σημαντικό στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι επενδυτές χαρακτηρίζονται από ελλιπή χρηματοοικονομική μόρφωση, οι αγορές Α/Κ είναι ολιγοπωλιακές ενώ οι εταιρείες των Α/Κ δεν δημοσιεύουν τις καθαρές αποδόσεις και τους λόγους εξόδων με κατανοητό και συγκρίσιμο τρόπο. Στις συγκεκριμένες αγορές, στη πραγματικότητα οι μεριδιούχοι δεν γνωρίζουν την αξία της υπηρεσίας που αγόρασαν ούτε την πραγματική τιμή που πλήρωσαν με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασύμμετρη πληροφόρηση. Στα πλαίσια της παρούσας μελέτης, εξετάζεται η πολιτική εξόδων που ακολουθούν τα μετοχικά Α/Κ εσωτερικού της ελληνικής αγοράς. Κατά το χρονικό διάστημα εξέτασης η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως αναδυόμενη αγορά η οποία βαδίζει προς την ωριμότητα. Πιο συγκεκριμένα, συζητείται το θεσμικό υπόβαθρο της συγκεκριμένης αγοράς, το οποίο χαρακτηρίζεται από ολιγοπωλιακή δομή και κυριαρχείται από τρεις εταιρείες Α/Κ οι οποίες ανήκουν στις μεγαλύτερες εγχώριες εμπορικές τράπεζες. Η ενημέρωση που παρέχεται στους μεριδιούχους είναι ανεπαρκής στερώντας με αυτό τον τρόπο από το ευρύ επενδυτικό κοινό τα διάφορα έξοδα που χρεώνουν οι εταιρείες διαχείρισης καθώς και την μέτρηση της επίδοσης των Α/Κ σύμφωνα με τις συστάσεις της ακαδημαικής κοινότητας. Επιπλέον, η παρούσα μελέτη ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των Khorana et al (2005) για μελέτη του θεσμού των αμοιβαίων κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συγκεκριμένοι ερευνητές, στην μελέτη τους για την ανάπτυξη του θεσμού σε παγκόσμια κλίμακα, τόνισαν μεταξύ άλλων, την πληθώρα των μελετών αναφορικά με τις Αγγλοσαξονικές χώρες και τον σχετικά περιορισμένο αριθμό ερευνών για τις λοιπές χώρες.

Doctoral Thesis

Αμοιβαία κεφάλαια
Διαχείριση χαρτοφυλακίου
Οικονομετρικά υποδείγματα
Αγορά χρήματος


Ελληνική γλώσσα

2012-02-01T12:29:15Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.