Ανάπτυξη ενσωματωμένων δικτυακών συστημάτων στο περιβάλλον εξομοίωσης QEMU

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Ανάπτυξη ενσωματωμένων δικτυακών συστημάτων στο περιβάλλον εξομοίωσης QEMU

Γυφτάκης, Ιωάννης Ε.

Μηλιώνης, Απόστολος

Αυτό το κείμενο αναλύει τη δομή και τους μηχανισμούς του ανοιχτού λογισμικού εξομοιωτή QEMU ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη Ενσωματωμένων Συστημάτων. Θα αναφερθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε σχέση με την ανάπτυξη σε πραγματικό υλικό (hardware). Επίσης θα περιγραφεί ο τρόπος με τον οποίο εξομοιώνει την αρχιτεκτονική x86 σε άλλες αρχιτεκτονικές οι οποίες αποτελούν τις βασικές επιλογές στο χώρο των Δικτυακών Ενσωματωμένων Συστημάτων. Εστιάζονται περισσότερο οι δικτυακές συσκευές που υποστηρίζει και θα αναλύονται δείγματα αυτών με παραδείγματα από τον πηγαίο κώδικα. Θα ακολουθηθεί η τακτική αυτή της έκθεσης αποσπασμάτων από τον πηγαίο κώδικα, της πιο πρόσφατης έκδοσης του λογισμικού, ώστε να γίνει κατανοητή η λειτουργία του αλλά και πιο εύκολη η ανάπτυξη στο μέλλον. Τέλος θα γίνει προσπάθεια να σχεδιαστεί και να αναπτυχθεί κώδικας για αρχιτεκτονικές οι οποίες δεν υποστηρίζονται ακόμη και οι οποίες είναι δημοφιλείς επιλογές στον τομέα, όπως επίσης θα γίνει προσπάθεια να παρεχθεί μια ανάλυση των επεξεργαστών επικοινωνιών PowerQUICC-II με στόχο την μελλοντική προσομοίωση δικτυακών συσκευών fast Ethernet για ελεγκτές FCC (Fast Communication Controllers).

Bachelor Dissertation

Embedded computer systems -- Design and construction
Αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών υπολογιστών
Σχεδιασμός συστημάτων
Open source software


Ελληνική γλώσσα

2012-09-21T08:28:34Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.