Διοίκηση επιχειρηματικών διεργασιών: μελέτη περίπτωσης, υπηρεσία εποπτείας αγοράς Υπουργείου Ανάπτυξης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2013 (EL)

Διοίκηση επιχειρηματικών διεργασιών: μελέτη περίπτωσης, υπηρεσία εποπτείας αγοράς Υπουργείου Ανάπτυξης

Χριστάκης, Αλκιβιάδης

Θεμιστοκλέους, Μαρίνος

Η Διοίκηση Επιχειρηματικών Διεργασιών (BPM) αποτελεί μια νέα φιλοσοφία Διοίκησης η οποία έχει αρχίσει και εφαρμόζεται σε πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουνε δείξει πως το BPM βοηθάει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να μειώσουν κόστη και χρόνο και να αυξήσουν την απόδοσή τους. Η μετάβαση όμως μιας επιχείρησης από την απλή Διοίκηση Εργασιών στην εφαρμογή BPM θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία. Αντικείμενο της παρούσας Μεταπτυχιακής διατριβής αποτελεί η καταγραφή της θεωρίας του μοντέλου Διοίκησης Επιχειρηματικών Διεργασιών, καθώς και η υλοποίηση της στην πράξη μέσω μελέτης περίπτωσης. Έτσι, αρχικά αναλύουμε τι είναι διεργασία και τι Επιχειρηματική διεργασία. Έπειτα αναφέρουμε τις ρίζες της προέλευσης της Διοίκησης Επιχειρηματικών Διεργασιών, αναλύουμε και συγκρίνουμε τα μοντέλα από τα οποία έχει αποκτήσει επιμέρους χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια αναφερόμαστε στο κύκλο ζωής των Επιχειρηματικών διεργασιών, και στην αρχιτεκτονική ΒPM συστημάτων. Στην ενότητα 5 γίνεται μια αναφορά στην αρχιτεκτονική Service Oriented Architecture, και παρουσιάζονται τα οφέλη από τη χρήση BPM και SOA μαζί. Τέλος αναφέρονται διάφορες περιπτώσεις επιχειρήσεων και τα πλεονεκτήματα που αποκόμισαν με τη χρήση BPM. Στη συνέχεια, για να γίνει κατανοητό το μοντέλο, χρησιμοποιούμε σαν μελέτη περίπτωσης την Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έτσι καταγράφουμε και απεικονίζουμε τις επιχειρηματικές διεργασίες που εκτελούνται, τον τρόπο, τα μέσα που χρησιμοποιούνται καθώς και τους ρόλους του προσωπικού στην Υπηρεσία. Τέλος αναφέρουμε μια βελτίωση του συστήματος η οποία αποφέρει μείωση του κόστους και του χρόνου εκτέλεσης των Επιχειρηματικών Διεργασιών.

Doctoral Thesis

Έλεγχος διεργασιών
Process control
Παραγωγή -- Διοίκηση και οργάνωση -- Ποιοτικός έλεγχος
Workflow


Ελληνική γλώσσα

2013-05-29T12:02:17Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.