Σχεδιασμός - δημιουργία ενός Web Server στο λειτουργικό σύστημα Linux

Σχεδιασμός - δημιουργία ενός Web Server στο λειτουργικό σύστημα Linux

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Σχεδιασμός - δημιουργία ενός Web Server στο λειτουργικό σύστημα Linux

Γρηγοριάδης, Κωνσταντίνος

Thesis
NonPeerReviewed

2019-05


Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη. Σε πρόσφατη έρευνα (β’ εξάμηνο 2017) που διεξήγαγε και δημοσιοποίησε η εταιρία Focus Bari, φαίνεται ότι 2 στα 3 (67%) ελληνικά νοικοκυριά έχουν πλέον πρόσβαση στο Ίντερνετ, περισσότεροι από 8 στους 10 Έλληνες (82%) επισκέπτονται το διαδίκτυο, ενώ το 71% εξ αυτών, σε καθημερινή βάση. Αυτό, μεταφράζεται σε ένα μέσο όρο χρήσης του διαδικτύου για 176 λεπτά κάθε μέρα! (Business Mentor, 2017). Για να λειτουργήσει όμως το διαδίκτυο θα πρέπει σ’ αυτό να υπάρχουν οι διακομιστές ή εξυπηρετητές δηλαδή οι Web Servers. Οι Servers μπορεί να είναι απλοί υπολογιστές που μετατρέπονται σε Servers με την εφαρμογή κατάλληλου λογισμικού. Για παράδειγμα: Ο υπολογιστής του σπιτιού σας αν τρέξει το ανάλογο λογισμικό μπορεί να γίνει ένας Web Server και να «σερβίρει» ιστοσελίδες στο τοπικό σας δίκτυο. Δηλαδή αν έχουμε 3 υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεμένοι μεταξύ τους (A, B και Γ ) και ο Α τρέχει το πρόγραμμα που τον μετατρέπει σε Web Server, τότε μπορούν ο Β και ο Γ να τον καλέσουν από τον browser τους πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP του και να του ζητήσουν την ανάλογη ιστοσελίδα στην ανάλογη διεύθυνση. Όσο περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν κάτι στο διαδίκτυο τόσο περισσότεροι Servers, ακόμα και σε τοπικά δίκτυα, η σύνδεση ενός Localhost Server μπορεί να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία του τοπικού δικτύου.

Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Πρωτόκολλα
Διαδίκτυο (Internet)

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.