Ανάλυση μικροβιολογικής επικινδυνότητας νωπού γάλακτος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Ανάλυση μικροβιολογικής επικινδυνότητας νωπού γάλακτος

Μάρκου, Θεοδώρα

Τα τελευταία χρόνια παρά την συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία και τις βελτιώσεις που έγιναν στον τομέα της επεξεργασίας, της συντήρησης, της συσκευασίας και της διακίνησης των τροφίμων, ο αριθμός των τροφικών δηλητηριάσεων αυξήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων τα οποία περιέχουν μεγάλο αριθμό μικροοργανισμών και δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη θερμική επεξεργασία πριν δοθούν για κατανάλωση. Ένα από τα βασικότερα τρόφιμα, το οποίο λόγω της χημικής του συνθέσεως προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός πλήθους μικροοργανισμών με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να προκαλεί τροφοτοξινώσεις, είναι το γάλα. Το γάλα είναι ένα βιολογικό προϊόν και αποτελεί την μοναδική και πλήρη τροφή για τα πρώτα στάδια της ζωής του νεογέννητου των θηλαστικών. Στον άνθρωπο μετά τους πρώτους μήνες της ζωής του, το γάλα δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί όμως μια άριστη τροφή και μια από τις σημαντικότερες πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας ασβεστίου, φωσφόρου καθώς και ορισμένων βιταμινών.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.