Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας ήταν να παρουσιάσει τον τρόπο καλλιέργειας του φυτού της καρπουζιάς στην περιοχή της Ημαθίας. Για τον λόγο αυτό παρουσιάστηκαν οι κύριες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται, τα βασικά βήματα για την καλλιέργεια του καρπουζιού, οι εδαφικές και κλιματικές του ανάγκες, οι ασθένειες και οι εχθροί που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι καλλιεργητές, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η συγκομιδή, η συσκευασία και η διατήρηση των καρπών και φυσικά τα οικονομικά στοιχεία της συγκεκριμένης καλλιέργειας στην περιοχή της Ημαθίας.
Επίσης, σημαντική βαρύτητα δόθηκε σε επικοινωνία με τοπικούς καλλιεργητές, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε προβλήματα και προοπτικές της καρπουζιάς στην περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένη περιγραφή και αποτύπωση της οικονομικής δυναμικής που μπορεί να έχει στην σημερινή εποχή, όπου η χώρα μας αναζητά κερδοφόρες καλλιέργειες.
Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Λ > Λαχανικά
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Φρούτα - Συγκομιδή
Λαχανικά
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)