iOS Native Application Creation. Web Service Consumption for Accessing Using One Remote Database

iOS Native Application Creation. Web Service Consumption for Accessing Using One Remote Database

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



iOS Native Application Creation. Web Service Consumption for Accessing Using One Remote Database

Κωνσταντάρας, Σταμάτιος

Thesis
NonPeerReviewed

2012


Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν στόχο την ανάπτυξη εφαρμογής για το λειτουργικό σύστημα iOS, η οποία θα μπορεί να επικοινωνήσει με μία απομακρυσμένη βάση δεδομένων, να αντλήσει πληροφορίες, και να κάνει αλλαγές, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες των Web Services. Για το σκοπό της εργασίας εκτός από την iOS εφαρμογή θα γίνει και η ανάπτυξη της ίδιας της Web Service με χρήση της γλώσσας php, και η φιλοξενία της τοπικά σε έναν Apache HTTP server. Η επικοινωνία της iOS εφαρμογής - πελάτη με την εφαρμογή στον server θα γίνεται μέσο του πρωτοκόλλου SOAP. Η php εφαρμογή θα μπορεί να δέχεται SOAP requests, τις οποίες θα κατασκευάζει και θα στέλνει η iOS εφαρμογή ως πελάτης, και θα στέλνει πίσω αντίστοιχες SOAP responses. Για την επίτευξη του στόχου της εργασίας οι εφαρμογές θα ακολουθήσουν ένα σενάριο. Συγκεκριμένα την υπόθεση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που εφαρμόζει μία τέτοια υπηρεσία. Μέσα από την συγκεκριμένη εργασία θα γίνει αναφορά στις τεχνολογίες και τα πρωτόκολλα των Web Services, στην τεχνολογία της φορητής συσκευής iPhone και του λειτουργικού συστήματος iOS, όπως επίσης και στα εργαλεία που χρειάστηκαν για την υλοποίηση του πρακτικού τμήματος της εργασίας.

Κινητή τηλεφωνία
Γλώσσες προγραμματισμού (Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές)
Βάσεις δεδομένων
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη
Πρωτόκολλα
Ηλεκτρονικό επιχειρείν
Λειτουργικά συστήματα

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.