Το καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στην χώρα μας. Η προσαρμοστικότητα των υβριδίων στα διάφορα περιβάλλοντα της χώρας μας αποτελεί μια συνεχή και αδιάκοπη προτεραιότητα σε όλα τα βελτιωτικά προγράμματα.
Η περιγραφή των υβριδίων αυτών με τη χρήση μορφολογικών, φυσιολογικών, αγρονομικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών, είναι αναγκαία προκειμένου να εγγραφεί ένα υβρίδιο στον Εθνικό Κατάλογο Καλλιεργούμενων Ποικιλιών αφ' ενός και αφ' ετέρου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των βελτιωτών - δημιουργών (Breeder' s Rights. Η εργασία αυτή έδειξε ότι από τα 12 χαρακτηριστικά των υβριδίων καλαμποκιού που
αξιολογήθηκαν τα 3 παραλλάσσουν δηλαδή, το τύπος του κόκκου, το χρώμα του άκρου του κόκκου και το χρώμα της οπίσθιας πλευράς, στα 10 υβρίδια. Η μελέτη των αποδόσεων των υβριδίων καλαμποκιού έδειξε να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους.
Δ > Δημητριακά
Κ > Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Δημητριακά
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)