Συγκριτική μελέτη 10 υβριδίων καλαμποκιού

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2003 (EN)
Συγκριτική μελέτη 10 υβριδίων καλαμποκιού

Διαμαντίδου, Παρθένα
Ντούφα, Μαρία

Το καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στην χώρα μας. Η προσαρμοστικότητα των υβριδίων στα διάφορα περιβάλλοντα της χώρας μας αποτελεί μια συνεχή και αδιάκοπη προτεραιότητα σε όλα τα βελτιωτικά προγράμματα. Η περιγραφή των υβριδίων αυτών με τη χρήση μορφολογικών, φυσιολογικών, αγρονομικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών, είναι αναγκαία προκειμένου να εγγραφεί ένα υβρίδιο στον Εθνικό Κατάλογο Καλλιεργούμενων Ποικιλιών αφ' ενός και αφ' ετέρου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των βελτιωτών - δημιουργών (Breeder' s Rights. Η εργασία αυτή έδειξε ότι από τα 12 χαρακτηριστικά των υβριδίων καλαμποκιού που αξιολογήθηκαν τα 3 παραλλάσσουν δηλαδή, το τύπος του κόκκου, το χρώμα του άκρου του κόκκου και το χρώμα της οπίσθιας πλευράς, στα 10 υβρίδια. Η μελέτη των αποδόσεων των υβριδίων καλαμποκιού έδειξε να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημητριακά
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)