Συγκριτική μελέτη 10 υβριδίων καλαμποκιού

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Συγκριτική μελέτη 10 υβριδίων καλαμποκιού

Διαμαντίδου, Παρθένα
Ντούφα, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2003

2003


Το καλαμπόκι (Zea mays L.) αποτελεί από τις πλέον σημαντικές καλλιέργειες στην χώρα μας. Η προσαρμοστικότητα των υβριδίων στα διάφορα περιβάλλοντα της χώρας μας αποτελεί μια συνεχή και αδιάκοπη προτεραιότητα σε όλα τα βελτιωτικά προγράμματα. Η περιγραφή των υβριδίων αυτών με τη χρήση μορφολογικών, φυσιολογικών, αγρονομικών και τεχνολογικών χαρακτηριστικών, είναι αναγκαία προκειμένου να εγγραφεί ένα υβρίδιο στον Εθνικό Κατάλογο Καλλιεργούμενων Ποικιλιών αφ' ενός και αφ' ετέρου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των βελτιωτών - δημιουργών (Breeder' s Rights. Η εργασία αυτή έδειξε ότι από τα 12 χαρακτηριστικά των υβριδίων καλαμποκιού που αξιολογήθηκαν τα 3 παραλλάσσουν δηλαδή, το τύπος του κόκκου, το χρώμα του άκρου του κόκκου και το χρώμα της οπίσθιας πλευράς, στα 10 υβρίδια. Η μελέτη των αποδόσεων των υβριδίων καλαμποκιού έδειξε να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσά τους.

Δ > Δημητριακά
Κ > Καλαμπόκι - Καλλιέργεια

Δημητριακά
Καλαμπόκι - Καλλιέργεια

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)