Χαρακτηριστικά των υπερτροφών

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Χαρακτηριστικά των υπερτροφών

Γεωργιάδου, Συμέλα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας έχουν ενταχθεί πολλά νέα τρόφιμα. Μια κατηγορία τέτοιων τροφίμων αποτελούν και οι υπερτροφές ή αλλιώς τα λεγόμενα superfoods. Σε γενικά πλαίσια ως υπερτροφές, θα χαρακτηρίζαμε εκείνες τις τροφές οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, βοηθώντας ταυτόχρονα στην πρόληψη μερικών ασθενειών. Μάλιστα η σπουδαιότερη ιδιότητα των superfoods είναι κατά βάση η αντιοξειδωτική τους δράση. Στην παρούσα εργασία λοιπόν, η θεωρητική προσέγγιση του θέματος περιλαμβάνει την διερεύνηση της βιβλιογραφίας, με αναφορά στην ποιότητα των superfoods, στα χαρακτηριστικά τους και στην διατροφική τους αξία. Επίσης γίνεται μελέτη της καλλιέργειας τους στην Ελλάδα καθώς και της χρήσης τους. Από την άλλη το ερευνητικό μέρος προέβλεπε στη μελέτη ενός ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Το θέμα του οποίου σχετίζονταν με τα χαρακτηριστικά των υπερτροφών. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν μας έδειξαν ότι οι υπερτροφές μπαίνουν στην ζωή των καταναλωτών ολοένα και περισσότερο. Ακόμα διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που συμμετείχε στην έρευνα, είχε ενημερωθεί για τα superfood είτε από το διαδίκτυο, είτε από κάποια τυχαία διαφήμιση.

Δ > Διατροφή
Τ > Τρόφιμα
Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση

Διατροφή
Τρόφιμα
Τρόφιμα - Ανάλυση

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)