Δημιουργία υπογραφών φορτίου συσκευών χαμηλής τάσης με διανύσματα αρμονικών ρευμάτων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Δημιουργία υπογραφών φορτίου συσκευών χαμηλής τάσης με διανύσματα αρμονικών ρευμάτων

Τσιγγενόπουλος, Δημήτριος Κ.

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Σε αυτή την πτυχιακή εργασία, θα παρουσιάσω την δημιουργία υπογραφών φορτίου βασισμένη στην 1η, 3η και 5η συχνότητα αρμονικών ρεύματος, βασισμένη σε συγκεκριμένες καθημερινά χρησιμοποιούμενες συσκευές που όλοι μας διαθέτουμε στις οικίες μας. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας έγιναν μετρήσεις σε δύο ξεχωριστές οικίες. Η μια ήτανε η οικία στο χωρίο μου Δάσκιο Ημαθίας και η δεύτερη η οικία στη Βέροια Ημαθίας. Και στα στις δύο οικίες μετρήθηκαν οι συσκευές με συγκεκριμένους παραμέτρους. Οι παράμετροι μέτρησης αποτέλεσαν και τα τρία κριτήρια, τα οποία αναλύω παρακάτω, για την βοήθεια στην σωστή δημιουργία υπογραφών φορτίου των συγκεκριμένων συσκευών. Έτσι λοιπών έγιναν μετρήσεις μεμονωμένων και συνδυαστικά συσκευών καθημερινής χρήσης με μία συγκεκριμένη μετρητική διάταξη που αναπτύχθηκε πάνω στην γλώσσα προγραμματισμού LabVIEW. Από όλο των φάσμα των μετρήσεων που έγινε προσεκτικά και σε μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε μια κατά κάποιον τρόπο βάση δεδομένων που περιέχει τις μέγιστες και ελάχιστες τιμές για τις τρείς αρμονικές ρεύματος των συσκευών που μετρήθηκαν μεμονωμένα και των συνδυασμό αυτών. Έτσι παρουσιάζονται ραβδογράμματα με τις παραμέτρους που μετρήθηκαν για μεμονωμένες και συνδυαστικά των συσκευών καθώς επίσης και συγκρίσεις με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν. Τέλος, σκοπός την συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι να βοηθήσει στο να δημιουργηθούν οι υπογραφές φορτίου καθημερινών χρησιμοποιούμενων συσκευών και έτσι με αυτό τον τρόπο να συμβάλει στην παρακολούθηση, μέτρηση και καταγραφή των ηλεκτρικών φορτίων για να βοηθήσει στον αρχικό μας στόχο που προ είπα που δεν είναι άλλος από την μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας σε περίοδο αιχμής φορτίου.

Η > Ηλεκτρολογία

Ηλεκτρολογία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ (Κοζάνη)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.