Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Διατροφική αξία και ποιοτικά χαρακτηριστικά μελιού

Μπιζέ, Τραϊανή

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Το μέλι είναι ένα από τα πολύ βασικά στοιχεία της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων κάτι το οποίο το κάνει να βρίσκεται πολύ ψηλά στις διατροφικές τους συνήθειες. Η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη, ενώ τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό πολλά. Αυτά οφείλονται κυρίως στην αντιοξειδωτική, αλλά και την στην αντιμικροβιακή του δράση. Πολύ σημαντικά στοιχεία για τη διατήρηση της ποιότητας του είναι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που έχει το ίδιο, τα οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διαφύλαξη της φυσικής του προέλευσης. Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι να περιγράψει το μέλι ως ένα από τα βασικότερα προϊόντα παραγωγής μέσω της λεπτομερούς παρουσίασης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.

Μ > Μελισσοκομία
Μ > Μέλι - Ελλάδα

Μέλι - Ελλάδα
Μελισσοκομία

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)