Η καλλιέργεια της κερασιάς στην περιοχή της Έδεσσας

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η καλλιέργεια της κερασιάς στην περιοχή της Έδεσσας

Σαλαμάνης, Χρήστος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Ο στόχος της παρούσα πτυχιακή εργασία ήταν να εξεταστούν οι ποικιλίες που επιλέγονται κατά την φύτευση του οπωρώνα όπως και αν οι ποικιλίες είναι σταυρογονιμοποιούμενες, αυτογονιμοποιούμενες ή σε συνδυασμό, επίσης αν επιλέγονται βιομηχανικές ποικιλίες. Μετέπειτα εξετάστηκαν τα υποκείμενα που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος διαμόρφωσης των δένδρων. Συμπεριλήφθησαν ερωτήσεις για την διεξαγωγή εδαφολογικής και φυλλοδιαγνωστικής ανάλυσης και πόσο συχνά πραγματοποιούνται οι αναλύσεις. Επίσης υπήρχαν ερωτήσεις για την άρδευση και την λίπανση και τον τρόπο που διενεργούνται αυτές οι εργασίες. Από τα αποτελέσματα της εργασίας δεν προέκυψαν σημαντικές διαφορές πέρα από την άρδευση καθώς οι ορεινοί οπωρώνες δεν έχουν την ευχέρεια να αρδευτούν.

Κ > Κερασιά
Κ > Κερασιά - Ελλάδα

Κερασιά
Κερασιά - Ελλάδα

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.