Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί την εισαγωγή και γίνεται αναφορά στην ιστορική αναδρομή της βαμβακοκαλλιέργειας στην παγκόσμια αλλά κυρίως στην ελληνική πραγματικότητα.
Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα είδη και οι ποικιλίες του βαμβακιού καθώς και τα χαρακτηριστικά τους. Αναφέρονται πιο συγκεκριμένα ορισμένες από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα καθώς και στο νομό Πιερίας.
Στο τρίτο κεφάλαιο δίνονται στοιχεία για το νομό Πιερίας (φυσικά και γεω-γραφικά) καθώς και τοπικά στοιχεία για την καλλιέργεια του βαμβακιού.
Στο τέταρτο κεφάλαιο αναλύονται οι καλλιεργητικές τεχνικές που απαιτεί το βαμβάκι.
Στη συνέχεια στα κεφάλαια 5ο, 6ο και 7ο αναφέρονται οι εχθροί, οι ασθένειες καθώς και τα ζιζάνια που απειλούν την καλλιέργεια του βαμβακιού, κυρίως στο νομό Πιερίας. Επίσης παρουσιάζονται και οι τρόποι αντιμετώπισης τους.
Και στο 8ο κεφ. παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν μέσα στα πλαίσια της εργασίας.
Φ > Φυτοπροστασία
Β > Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Βαμβάκι - Ασθένειες και παράσιτα
Φυτοπροστασία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)