Συμπύρηνες ποικιλίες ροδάκινων και η διαδικασία κονσερβοποίησης αυτών

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2004 (EN)
Συμπύρηνες ποικιλίες ροδάκινων και η διαδικασία κονσερβοποίησης αυτών

Ζιώγα, Σοφία

Είναι γνωστό ότι η παραγωγή κονσερβοποιημένων φρούτων, και ιδιαίτερα ροδάκινων, αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα για την ελληνική οικονομία, αφού η Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές και εξαγωγικές δυνάμεις κονσερβοποιημένου ροδάκινου στο παγκόσμιο στερέωμα. Η ασφάλεια των κονσερβοποιημένων φρούτων είναι αναμφισβήτητη, η θρεπτική τους όμως αξία, σε σχέση με τα νωπά φρούτα, συχνά υποτιμάται από τους καταναλωτές. Αυτό συμβαίνει διότι οι καταναλωτές πιστεύουν ότι η κονσερβοποίηση καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. O μύθος αυτός καταρρίπτεται, όπως φαίνεται από τα παρακάτω αποτελέσματα μελετών διεθνών επιστημονικών ομάδων

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)