Καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Η περίπτωση του κρασιού Σάμου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Η περίπτωση του κρασιού Σάμου

Καραδημητρίου, Ιωάννα

Σκοπός της εργασίας είναι να υποδείξει ότι οι φιλικές παρεμβάσεις προς το περιβάλλον, εκτός του ότι εξασφαλίζουν ένα αρμονικό ενιαίο σύνολο, δημιουργούν και τις άριστες συνθήκες συμπεριφοράς και ωφέλειας του κάθε στοιχείου του συνόλου που συμμετέχει και σε άλλα μικροπεριβάλλοντα. Η αμόλυντη ατμόσφαιρα εξασφαλίζει μια αρμονία στο σύμπαν, αλλά και τα διάφορα στοιχεία της, καθώς και χιλιάδες φιλικές συνεργασίες με τα οικοσυστήματα του φυτικού και ζωικού βασιλείου, των μικροοργανισμών και του ανθρώπου. Στην εργασία αυτή δίνονται οι ορισμοί της βιολογικής γεωργίας, όπως ισχύουν διεθνώς και στην Ελλάδα. Αναφέρονται οι βασικές αρχές και οι στόχοι της βιολογικής γεωργίας, οι διαφορές της από τη συμβατική γεωργία και γίνεται λόγος για την οργάνωση του συστήματος ελέγχου στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι ανάγκες των καλλιεργούμενων φυτών σε λίπανση και τα διάφορα οργανικά λιπάσματα, ενώ περιγράφονται οι καλλιεργητικές τεχνικές που αποσκοπούν στην διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους και που πρέπει να εφαρμόζει ο βιοκαλλιεργητής, όπως η χλωρή λίπανση, η αμειψισπορά και η συγκαλλιέργεια. Υποδεικνύονται ακόμα βιολογικοί τρόποι φυτοπροστασίας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα βιολογικά παρασκευάσματα, ενώ αναπτύσσεται το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ζιζανίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.