δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Ψηφιακό τιμολόγιο, κανόνες ρύθμισεις και εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
Το ψηφιακό τιμολόγιο μπαίνει στο χώρο των επιχειρήσεων από τις αρχές του 2004 σύμφωνα με τη οδηγία της Ευρωπαϊκής ένωσης 2001/115/Ε.Κ με κύριο στόχο την γρηγορότερη και καλύτερη συναλλαγή μεταξύ των επιχειρήσεων.
Είναι ένας θεσμός που αναπτύσσεται σταθερά - αυξητικά, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι, η ικανότητα να παρακολουθούν και να αναλύουν τα τιμολόγια ηλεκτρονικά, είναι ένα δυνατό εργαλείο για τους οργανισμούς τους, εφόσον επιθυμούν να ελέγχουν εύκολα το κόστος και τις λεπτομέρειες των παραγγελιών τους. Το σημαντικότερο όφελος προκύπτει από τη διευκόλυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Βασική προϋπόθεση για την αποδοχή και εγκυρότητα του ψηφιακού τιμολογίου είναι πρώτον και οι δύο συμβαλλόμενη πρέπει να συμφωνήσουν για αυτού τους είδους τη συναλλαγή αλλά και η αποστολή και λήψη των τιμολογίων πρέπει να πραγματοποιούνται σε ασφαλές δικτυακό περιβάλλον.
Σημαντικότερα μειονεκτήματα για την χρήση ενός ψηφιακού τιμολογίου από μία εταιρεία ήταν να ξεπεραστεί το θεσμικό και νομοθετικό εμπόδιο από το κράτος.
Γενική ομολογία είναι ότι προκειμένου η επιχείρηση να μειώσει τον χρόνο αποστολής και λήψης του τιμολογίου και την αποφυγή λαθών, διαθέτει σήμερα τον κατάλληλο χρόνο στους υπαλλήλους της για την εκμάθηση και χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και το χρηματικό ποσό που χρειάζεται για την αγορά του λογισμικού ώστε να κάνει την επιχείρησή της πιο ανταγωνιστική στην αγορά με την χρήση του ψηφιακού τιμολογίου.
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.