Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και η εμπορία των τυροκομικών προϊόντων

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2006 (EN)
Η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και η εμπορία των τυροκομικών προϊόντων

Κομματά, Αμαλία

Για τον άνθρωπο όμως το γάλα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της καθημερινής δίαιτάς του είτε αυτούσιο είτε με τη μορφή γαλακτοκομικών προϊόντων (τυριά, βούτυρο, γιαούρτη, παγωτό, κρέμα) για όλη τη διάρκεια τη ζωής του. Ένα από τα κυριότερα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τα τυροκομικά. Αυτά με την σειρά τους διακρίνονται σε σκληρά, ημίσκληρα και μαλακά. Εξαιτίας της σημαντικής παραγωγική δυναμικότητας και την υψηλή κατά κεφαλή κατανάλωση, κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες με υψηλή κατά κεφαλή κατανάλωση. Η σημαντική παράδοση της χώρας μας στην τυροκόμηση εξασφαλίζει μεγάλη ποικιλία προϊόντων όσον αφοοά τα είδη και την ποιότητά τους, γεγονός που καθίσταται φανερό από το ότι το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας κατανάλωσης καλύπτεται από τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα. Την σημαντική θέση που κατέχει την οφείλει και στην είσοδο μεγάλων παραδοσιακών γαλακτοβιομηχανιών στη παραγωγή και στη διάθεση στην αγορά τυροκομικών προϊόντων. Ο παραγωγικός τομέας απαρτίζεται από ορισμένες μεγάλου μεγέθους βιομηχανικές επιχειρήσεις με σημαντική παραγωγικότητα και σύγχρονες εγκαταστάσεις που καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Αγροτικά προϊόντα
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)