Η εταιρική φροντίδα της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος στο Νομό Κοζάνης = The partnership care of dei S.A. for the protection of the environment in law of Kozani.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2011 (EN)
Η εταιρική φροντίδα της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος στο Νομό Κοζάνης = The partnership care of dei S.A. for the protection of the environment in law of Kozani.

Κύριλλου, Ειρήνη

Η εταιρική φροντίδα της Δ.Ε.Η Α.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος στο νομό Κοζάνης, περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες της επιχείρησης, προκειμένου να συμβαδίζει αρμονικά με το περιβάλλον, όπως είναι η επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η αποκατάσταση των χερσαίων οικοσυστημάτων και η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας. Ακόμη, περιλαμβάνει την σωστή διαχείριση των αποβλήτων της επιχείρησης που δημιουργούνται από τις δραστηριότητές της , καθώς και την ανακύκλωση των υλικών και μηχανημάτων που χρησιμοποιεί. Επιπλέον, η Δ.Ε.Η έχει καταρτίσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων για την αντικατάσταση παλαιών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλού βαθμού απόδοσης και συμμετέχει στο πρόγραμμα ENERGY WISDOM για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η Δ.Ε.Η. ακόμη, κάνει προσπάθειες να ελέγχει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές σκόνης, τόσο στα λιγνιτωρυχεία, όσο και στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς μέσω της χρήσης των φίλτρων. Επιπλέον μέτρα λαμβάνει η Δ.Ε.Η. για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου, μέσω της χρήσης καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο ή μέσω της αποθείωσης του καυσίμου, αλλά και για την μείωση των εκπομπών οξειδίων του Αζώτου. Όσον αφορά στο έδαφος και το φυσικό περιβάλλον η Δ.Ε.Η. μέσω των δενδροφυτεύσεων και της πειραματικής καλλιέργειας, προσπαθεί να αποκαταστήσει τα εδάφη που έχει χρησιμοποιήσει και στην συνέχεια να τα αξιοποιήσει όπου αυτό είναι δυνατόν. Σημαντικές είναι και οι ενέργειες της Δ.Ε.Η. όσον αφορά στο υδάτινο περιβάλλον, με την δημιουργία τεχνιτών λιμνών που εκτός από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που ήταν ο αρχικός σκοπός της κατασκευής τους, εξυπηρετούν παράλληλα και ανάγκες όπως ύδρευση, άρδευση, οικολογική και αντιπλημμυρική προστασία. Τέλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δ.Ε.Η. για την προστασία του περιβάλλοντος, εντάσσεται και η περιβαλλοντική εκπαίδευση που παρέχει η επιχείρηση στα στελέχη της στην Παραγωγή, με στόχο τόσο την ενημέρωσή τους, όσο και την ανταλλαγή εμπειρίας και προτάσεων για την βελτίωση της εσωτερικής επικοινωνίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού
Προστασία του περιβάλλοντος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2011


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)