Διαδικασίες και έλεγχοι στην διερεύνηση απάτης

Διαδικασίες και έλεγχοι στην διερεύνηση απάτης

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διαδικασίες και έλεγχοι στην διερεύνηση απάτης

Παπαδημητρίου, Βασίλειος

Thesis
NonPeerReviewed

2011


Οι απάτες, δηλαδή οι πράξεις εκείνες που διενεργούνται από ένα ή περισσότερα πρόσωπα σε μία επιχείρηση με σκοπό την απόκτηση παράνομου οφέλους από τους εμπλεκομένους, είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η επιχειρήσεις πλέον πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα αποφύγουν την ύπαρξη κάποιας μορφής απάτης και ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένες ώστε να μπορούν να τις εντοπίσουν όταν γίνουν ή να τις αποτρέψουν έχοντας ένα καλό μηχανισμό εσωτερικού ελέγχου. Οι διοικήσεις των επιχειρήσεων πρέπει να καταλάβουν τις κατηγορίες της απάτης και τις διαδικασίες που αυτές διαπράττονται μέσα στην επιχείρησή τους. Το ίδιο και οι ελεγκτές που καλούνται να διενεργήσουν μια απάτη πρέπει να κατανοήσουν όλα τα σημάδια τα οποία δίνουν οι δράστες της απάτης, τις στρατηγικές που αποκρύπτονται και τις ελεγκτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούσουν ώστε να δώσουν την λύση στην επιχείρηση που τους χρειάστηκε. Το κατά πόσο όμως όλα αυτά ισχύουν και στην πραγματικότητα είναι ένα θέμα που χρειάζεται έρευνα. Αυτά λοιπόν μελετούνται σε μια περίπτωση εταιρείας ώστε να καταλάβουμε τι πραγματικά γίνεται στις εταιρείες, πως βλέπουν όλα αυτά οι εργαζόμενοι και τι κάνουν οι διοικήσεις των εταιρειών που είναι και οι κυρίως αρμόδιες όσον αφορά τουλάχιστον την διαδικασία της πρόληψης αλλά και τις διαδικασίες του ελέγχου κατά την διερεύνηση μιας απάτης.

Λογιστικός έλεγχος διαχείρισης

Ελληνική γλώσσα

cc_by_nc_nd




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.