Παραγωγή και μεταποίηση ροδάκινου με έμφαση στην κονσερβοποιία

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή και μεταποίηση ροδάκινου με έμφαση στην κονσερβοποιία

Κελεσίδου, Νικολέτα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Για την ελληνική γεωργία τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν τομέα ζωτικής σημασίας τόσο από οικονομική όσο και από κοινωνική άποψη. Η Ελλάδα συγκεντρώνει σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την καλλιέργεια των αγροτικών προϊόντων, χάρις στις ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν και την δυνατότητα παραγωγής αγροτικών προϊόντων με ικανοποιητικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Υπάρχουν όμως και διάφορες αδυναμίες στον κλάδο αυτό όπως είναι η μη άριστη ποιότητα, προβλήματα τυποποίησης, οργάνωσης εμπορίου κ.λ.π. Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι να παρουσιάσει συνοπτικά την καλλιέργεια του ροδάκινου, την τυποποίηση του καθώς και την μεταποίηση του με έμφαση στην κονσερβοποίηση. Επίσης παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με την εμπορία αλλά και τις προοπτικές που έχει η εμπορία ροδάκινου.

Κ > Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Ρ > Ροδακινιά

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Ροδακινιά

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)