Ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα δημοσιονομικά μεγέθη των κρατών

Βενέτη, Μαρία-Βασιλική

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Οι πρόσφατες οικονομικές συνθήκες και αλλαγές έχουν γεννήσει πολλές απορίες για το ποιος πραγματικά είναι αυτός ο οργανισμός, ο οποίος «παρεμβαίνει» στη διακυβέρνηση χωρών που ζητούν οικονομική βοήθεια και βρίσκονται σε κρίση. Ο λόγος για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο μετά τη κρίση του 2008 έχει κληθεί να προσφέρει τους πόρους του σε πολλές χώρες-μέλη του και μάλιστα σε χώρες όπως η Ισλανδία και η Ελλάδα, κάτι που κανένας ίσως δεν θα μπορούσε να προβλέψει μερικά χρόνια πριν. Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, παραθέτοντας τα βασικά στοιχεία που σχετίζονται με τον οργανισμό και τη λειτουργία του. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι το Ταμείο υπόσχεται βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στις χώρες που βοηθάει, παρόλα αυτά, πολλές είναι οι επικρίσεις που δέχεται τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του, τη διαφάνεια στις εργασίες του και τις επεμβάσεις του σε συγκεκριμένες χώρες όσο και για την επιρροή των ΗΠΑ στον οργανισμό. Πάνω στο θέμα της αποτελεσματικότητας των μέτρων του Ταμείου, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές εμπειρικές μελέτες- χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους-τόσο παλιότερα όσο και πιο πρόσφατα, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε διφορούμενα αποτελέσματα σχετικά με το αν τα μέτρα του Ταμείου είναι ή όχι αποτελεσματικά.

Δ > Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών (Κοζάνη)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.