Γυναίκα και εργασία στην Ελλάδα: το ζήτημα του σεξισμού στον ελληνικό εργασιακό χώρο, όπως προβάλλεται από τα σύγχρονα Μ.Μ.Ε.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2012 (EN)
Γυναίκα και εργασία στην Ελλάδα: το ζήτημα του σεξισμού στον ελληνικό εργασιακό χώρο, όπως προβάλλεται από τα σύγχρονα Μ.Μ.Ε.

Δάφνη, Ελένη
Λογοθέτη, Αναστασία

Το παρόν πόνημα ασχολείται με το γυναικείο φύλο και ιδιαίτερα σε ότι αφορά θέματα σεξισμού, στερεοτύπων, διακρίσεων και αποκλεισμών. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ο τρόπος που το γυναικείο φύλο αντιμετωπίζεται στο εργασιακό του περιβάλλον. Είναι κοινό μυστικό ότι ο χώρος της εργασίας θεωρείται ανδροκρατούμενος. Η πεπαλαιωμένη αυτή αντίληψη ανάγεται στους χρόνους όπου ο άνδρας θεωρούνταν ως η κεφαλή της οικογένειας και η πηγή των εσόδων. Με την πάροδο των χρόνων όμως τα δεδομένα άλλαξαν και η γυναίκα βγήκε από το σπίτι και αναζήτησε εργασία. Η διαδικασία αυτή, φυσικά και δεν ήταν εύκολη μιας και καταλυόταν ο παραδοσιακός της ρόλος που την ήθελε εντός του οίκου και να ασχολείται αποκλειστικά με τη φροντίδα των παιδιών και του συζύγου. Η παρούσα λοιπόν εργασία εστιάζει στην κοινωνική και οικονομική θέση της γυναίκας, στην διαδικασία χειραφέτησής της και στις αντιθέσεις που συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι σήμερα.

Thesis
NonPeerReviewed

Γυναίκα - Επαγγελματική απασχόληση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)