Εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία κρεάτων και πουλερικών

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία κρεάτων και πουλερικών

Σμέρου, Αγγελική

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2006

2006


Η Ανάλυση Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου – HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) στη βιομηχανία τροφίμων αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, την εκτίμηση και τον έλεγχο των κινδύνων (βιολογικών, χημικών και φυσικών ) σε όλα τα στάδια της παραγωγής από την ανάπτυξη και την συγκομιδή των πρώτων υλών μέχρι την διανομή και τη χρήση του προϊόντος από τους καταναλωτές. Το HACCP είναι ένα προληπτικό σύστημα διασφάλισης της ασφάλειας στα τρόφιμα που επικεντρώνεται στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (CCPs), όπου μπορεί να ελεγχθούν οι κίνδυνοι. Αποτελεί ένα σύστημα αλληλοδιαδεχόμενο ενεργειών, με στόχο την εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού βαθμού ασφάλειας των τροφίμων. Ελαχιστοποιεί την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ασφάλειας για τα τρόφιμα. Αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια των τροφίμων.

Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Π > Πουλερικά - Ασθένειες

Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Πουλερικά - Ασθένειες

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)